Helmond centrum de plek om te shoppen

Foto: Helmond Marketing

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en de vogels beginnen weer te fluiten. De lente staat weer voor de deur. Met het begin van de lente komt ook de zomercollectie van 2015 in de winkels. In Helmond centrum vind je alles om jezelf deze lente en zomer weer fashionable te kleden. Werkelijk alles is te vinden in het centrum en ondernemers geven graag goed en persoonlijk advies.

Trends in kleding Het wordt een groot feest deze zomer voor zowel mannen als vrouwen want kleuren en prints zijn helemaal hot. Uitbundige, frisse en fruitige kleuren sieren de etalages. Denk hierbij aan sorbetkleuren in combinatie met andere uitgesproken kleuren, maar ook verschillende prints op de kleding. Prints van tropische vogels of vruchten en bloemen in alle vormen, maten en kleuren. Ben je zelf goed met naald en draad? Kom dan even langs in de Vlisco Factory Outlet en creëer zelf je eigen haute couture. Ook Denim blijft in de mode. De gescheurde en gebleekte versie die we afgelopen winter zagen, maakt plaats voor heel lichte of juist heel donkere spijkerstofjasjes, blazers, lange jassen, broeken, rokken en shorts. Vooral de spijkerbroeken zijn goed vertegenwoordigd in het centrum van Helmond. En dames opgelet! Chiffon is super vrouwelijk en lekker zomers.

Ook opengewerkte materialen komen terug in deze zomercollectie en dan met name van kant. Uiteraard mogen bijpassende schoenen niet ontbreken. De absolute zomerschoen van 2015 is de sneaker. Gekleurd of wit, hoog of laag, dierenprint of camouflageprint, het soort materiaal. Het maakt niet uit. Sneakers mogen zelfs onder formele kleding gedragen worden.

Trends in sieraden De mode wat betreft sieraden sluit naadloos aan op de kledingtrends. Deze zomer ga je in ‘gipsy-style’ naar het Drakenbootfestival en de Kasteeltuinconcerten. Zorg ervoor dat je één sieraad hebt wat in het oog springt en laat andere sieraden dat ondersteunen. Dit bij voorkeur in pastelkleuren.

Trends in make-up en haardracht De make-up en haardracht zijn, in tegenstelling tot de kleding en sieraden, minder uitbundig. ‘Natuurlijk’ is het sleutelwoord. Dit geldt met name voor de make-up. Veel ‘nude tinten’ en een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk. Ook de haardracht is niet heel uitgesproken. Voor vrouwen is het goed om te weten dat de pony’s terugkomen en dat voor zowel lang als kort haar. Kleuren die hierbij horen zijn rood of ijsblond. Voor de heren is het heel simpel: snorren, baarden en zo weinig mogelijk gel. Oftewel een heerlijke, natuurlijke maar zeker een verzorgde look.

Trends in lifestyle We worden ons steeds bewuster van onze levensstijl. De vraag naar gezonde en verantwoorde producten wordt dan ook steeds groter en met name de super- en raw foods zijn erg in trek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek adviseren experts in Helmond centrum dan ook haar klanten. Hiermee helpen ze mensen met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. TerraLife gaat nog een stapje verder en verzorgt samen met Groen4Life gezondheidslezingen en daarnaast werken ze samen met erkende mesologen.

Modeadvies door:
Guus van Oorschot, Van Oorschot Mode.
Arian Vereijken, Miga Gift.
Biek van Bree, Schoonheidssalon Mix.
Daan Kelderhuis, TerraLife.