HVV G1 tegen Legendary PSV is de aftrap voor de landelijke collecte Fonds Gehandicaptensport

Foto: Helmond Nieuws

Op zondag 29 maart om 14.30 uur organiseert HVV een benefietwedstrijd voor Fonds Gehandicaptensport op Sportpark Houtsdonk in Helmond. Het G-team HVV G1 komt in actie tegen Legendary PSV. De oud coryfeeën van PSV krijgen het zwaar want de jongens en meiden van HVV hebben er veel zin in. De aftrap van de wedstrijd wordt verzorgd door Wethouder F. Stienen en de heer J. Gubbels (Fonds Gehandicapten Sport).

De wedstrijd is de aftrap van de landelijke collecteweek van Fonds Gehandicaptensport die van 29 maart t/m 4 april plaatsvindt. HVV zet zich al jaren in voor de gehandicaptensport met hun eigen G-afdeling en door hun steun aan het Fonds.

Zou je ook eens kennis willen maken met het G-voetbal en mee willen spelen, kom dan gerust eens een kijkje nemen op woensdagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur op sportpark Houtsdonk in Helmond.

Fonds Gehandicaptensport richt zich uitsluitend op sport en is er voor alle sporters met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap, zowel op breedte- als op topsportniveau. Het Fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te vergroten en te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

g-team1

Fonds Gehandicaptensport doet dit door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert het Fonds de landelijke collecte van 29 maart tot en met 4 april. Tijdens de landelijke collecte gaan duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur. Zij staan als één team achter de sporters met een handicap.

Waarom? Omdat sport geen luxe maar een noodzaak is. Voor mensen met een handicap zijn dagelijkse activiteiten zoals traplopen, pinnen en boodschappen doen niet zo vanzelfsprekend. Om beter om te kunnen gaan met de dagelijkse hindernissen en de handicap zelf, is sport belangrijk. Sport maakt fysiek en mentaal sterker. Daarom zou het voor iedereen met een handicap mogelijk moeten zijn om te kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport zet zich hier voor in. De sportdeelname van mensen met een handicap blijft op dit moment nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap. Samen kunnen we iedereen in Nederland de kans geven om te sporten door met zijn allen als één team achter dit initiatief te staan.

Mocht u ook uw steentje bij willen dragen in de vorm van meehelpen met collecteren dan kunt u contact met ons opnemen. Stuur even een berichtje naar [email protected] en we nemen contact met u op. Met zijn allen kunnen we de G-sporters helpen met hun favoriete bezigheid……..SPORTEN!!

Geef tijdens de nationale collecteweek en help zo onder meer mee om sport voor deze G-voetballers in uw regio mogelijk te maken!