Slachtoffer vliegramp zat in Helmond op school (update)

Foto: Poolie (CC BY 2.0)

Germanwings, de vliegtuigmaatschappij waarvan heden ochtend een vliegtuig neer zag storten, dit gebeurde tijdens een vlucht van Duitsland en Spanje in de Franse Alpen, aan boord was een 20-jarige Vrouw uit Deurne, de vrouw was (nog maar net) een oud-leerling van het Helmondse ROC Ter AA.

Een vriendin van de 20-jarige vrouw bevestigde dat zij ingecheckt had voor een stedentrip. 144 passagiers en 6 bemanningleden kwamen bij de crash om het leven, verder waren er geen Nederlanders aan boord van de vlucht, dat is tot dusver op te maken uit de passagierslijst. Het vliegtuig storte neer nabij het Franse Digne-les-Bains, dit gebeurde iets voor 11.00 uur.

Inmiddels is bekend dat de 20-jarige vrouw uit Deurne Iris Claassen is. Wij willen alle nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte wensen in deze moeilijke tijden en met dit enorme verlies.

Iris Claassen

Lees [HIER] MH17 had Helmonds gezin aan boord (17 juli 2014)

Het vliegtuig is om 10:01 in Barcelona opgestegen met 144 passagiers waaronder 16 kinderen uit een schoolklasje uit Halteren en twee baby’s. Aan boord waren ook 6 bemanningsleden, 2 in de cockpit en 4 in de cabine. Het contact met het vliegtuig is om 10:53 verbroken op een hoogte van 6000 voet. Het vliegtuig heeft daarna een duikvlucht gemaakt in acht minuten tijd.