RKSV Mulo ontvangt Koninklijke Erepenning

Foto: Helmond Nieuws

Voetbalvereniging RKSV Mulo kreeg op woensdag 25 maart een Koninklijke Erepenning. De penning werd uitgereikt tijdens de viering van het 100-jarig bestaan.

In 1912 werd de katholieke Mulo St. Henricus opgericht. Zij hadden behoefte aan een eigen voetbalclub. Op initiatief van de deken van Helmond, de heer Rath, startte RKSV Mulo op 25 maart 1915. De vereniging telde twintig leden en richtte zich op de scholieren van de Henricusschool aan de Weg op den Heuvel. In de beginjaren werd er gevoetbald op de speelplaats achter de school. Daarna werd er overgestapt op een aantal weilanden om uiteindelijk op de huidige plek terecht te komen, op sportpark De Braak.

Club van René en Willie van de Kerkhof

Mulo telt nu 850 leden en 140 actieve vrijwilligers. De vrijwilligers hebben zelf de kleedlokalen en kantine gerenoveerd. De bekendste leden van Mulo zijn René en Willie van de Kerkhof, die later furore maakten in het Nederlands Elftal, onder andere in de WK-finale van 1978. Er zijn op dit moment 45 jeugdelftallen actief bij Mulo, waarin zowel jongens als meisjes voetballen. Mulo bestaat 100 jaar en dit jaar staat in het teken van diverse jubileumactiviteiten.

Koninklijke Erepenning

Het 100-jarig bestaan van Mulo is ook aan Zijne Majesteit de Koning niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het heeft de Koning behaagd om aan Mulo een Koninklijke Erepenning toe te kennen. Dit is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen die 50 jaar of een volgend meervoud van 25 jaar bestaan. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.