35.000 euro uit spaarkas Café De Sport gaat terug komen

Foto: Helmond Nieuws

De spaarkas van Café De Sport die net voor carnaval leeg bleek te zijn, gaat nu door de ex-penningmeester die het geld van de spaarkas gebruikte voor zijn drugsverslaving toch nog terugbetaald worden.

De ex-penningmeester haalde de spaargelden wekelijks uit de spaarkas om daar zijn verslaving van te betalen, toen het tijd was om de jaarlijkse uitbetaling te gaan doen bleek de spaarkas leeg te zijn en dat alle spaarders samen voor zo’n 35.000 euro gedupeerd zijn. De deurwaarder die hierbij betrokken is heeft zwart op wit afspraken met de ex-penningmeester gemaakt over een terugbetaling van 500 euro per maand.

Voordat het zover is gaat de verslaafde penningmeester eerst afkicken en daarna zullen er maandelijks stortingen gedaan worden om de gedupeerde spaarders terug te gaan betalen, sommige van hen zijn gedupeerd voor 4.500 euro en dat zijn toch bedragen die je niet graag ziet verdwijnen in iemand anders zak of neus.

De eigenaresse van Café De Sport heeft het volste vertrouwen in een goede afloop van dit finaciele drama, de spaarkas is nu ook veel beter geregeld, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, er is een comité gevormd en de eigenaren worden meer betrokken en op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Door deze maatregels hopen ze dat de gelden van de spaarkas niet “gebruikt” worden voor andere doeleinden.