Festivals en evenementen zijn strop voor horeca

Foto: Helmond Nieuws

Nog een paar dagen en het eerste festival dit seizoen (Paaspop) zal wederom veel festivalgangers weten te plezieren, ook de Helmondse stappers weten de weg naar de festivals te vinden en dit zorgt voor een lege kroeg.

Niet alleen in Helmond, maar ook in Eindhoven kampen ze met dit probleem “Jongeren kunnen hun geld maar één keer uitgeven” zo meldt het ED. Er komen ook steeds meer evenementen bij, denk aan het nieuwe ongekend grote festival The Flying Dutch dat binnen een mum van tijd was uitverkocht, in Helmond het Drakenboten festival, Harbour Dance, Hell Run en Night Run, dat zijn al 4 nieuwe evenementen op Helmondse bodem.

Maar Helmond is ook te vinden bij Extrema, Wish Outdoor, 7th sunday, Lakedance en Pussy Lounge en dat zijn festivals die bij Helmond om de hoek liggen, als je iets verder van huis gaat dan zijn er bijna elk weekend minimaal 2 festivals waar je heen kunt gaan, want de laatste jaren zijn er heel wat feestjes bijgekomen.

De jongeren kopen een kaartje voor een evenement/festival en gaan dan een weekend niet stappen en als het zover is geven ze hun geld uit op het festival en wederom niet in de kroeg. Wish Outdoor is ook een festival waar ontzettend veel Helmonders bij willen zijn, een dagje festival kost met een kaartje al snel 100 euro en hier gaat de jeugd vaak 2,3, of zelfs 4 keer gewoon voor opstap.

De evenementenkalender in Helmond heeft nog nooit zo vol gestaan in Helmond, de hierboven 4 genoemde nieuwe evenementen, de Kasteeltuinconcerten, H2O festival, Kasteellaanconcerten (op zondag bij Café De Kei en Café De Vlegel), Impact, Tropicana, Koningsdag/Slingermarkt en de Caratconcerten.