Van Mossel Groep opent Ford garage in Helmond

Foto: Van Mossel Groep

Begin april start de Van Mossel Groep op de Autoboulevard Helmond met Van Mossel Ford Helmond. Van Mossel Ford heeft al vestigingen in Roermond en Weert en breidt hiermee z’n netwerk verder uit. Op korte termijn zal Van Mossel ook in Eindhoven een Ford-vestiging openen.

Met de opening is Ford na een maandenlange afwezigheid weer terug in Helmond. Hans van de Ven, nieuwe vestigingsdirecteur: “Van Mossel Ford Helmond zet de Ford-activiteiten voort vanuit een nieuwe, volledig verbouwde showroom aan de Varenschut 17J op de Autoboulevard Helmond. Behalve voor de verkoop van alle nieuwe Ford-modellen kunnen klanten uit de regio ook bij ons terecht voor service & onderhoud, financiering, verzekering, leasing én occasions van Ford en andere merken.”

Maximaal vertegenwoordigd

“De start van de Ford-activiteiten in Helmond en Eindhoven past in onze groeistrategie om met Ford een sterke vertegenwoordiging te vormen in de regio Zuid-Nederland”, aldus directeur Eric Berkhof van de Van Mossel Groep. “Door de overname van Vadah eind vorig jaar zijn we al Ford-dealer in Weert en Roermond. Daar komt Helmond nu bij, op korte termijn gevolgd door de vestiging in Eindhoven. Hiermee zorgen we ervoor dat het merk Ford in de regio weer maximaal vertegenwoordigd is en Ford-rijders weer bij een officieel Ford-dealerbedrijf terecht kunnen.”

De overname van de Ford-dealerbedrijven in Helmond en Eindhoven is gedaan door BEE Holding, een 50-50 samenwerkingsverband tussen de Van Mossel Groep (Eric Berkhof) en De Mandemakers Groep (Ben Mandemakers). In februari 2013 nam BEE Holding reeds International Car Lease Holding (J&T Autolease en DirectLease) over van Kroymans Corporation en in juli dat jaar volgde de OPC Groep, dealer van Opel, Opel bedrijfswagens en Chevrolet in Oosterhout en Dongen. In april 2014 nemen de Mandemakers en Berkhof zeven Peugeot-dealerbedrijven over van Pouw Automotive, gevestigd in de driehoek Amsterdam-Leiden-Hoofddorp.

Een maand later worden de Tilburgse vestiging van Opel Lathouwers en twee schadebedrijven (Groningen en Lisse) van Pouw overgenomen, waarna in september drie Land Rover-dealerbedrijven van Furness volgen. In oktober 2014 komen daar de twee Ford-dealerbedrijven bij van Ford Vadah (Roermond-Herten en Weert) én twee Kia-dealerbedrijven Van Koops Furness in Apeldoorn en Deventer. Eind 2014 neemt BEE Holding ook de twee overige dealerbedrijven over van Opel Lathouwers in Den Bosch en Veghel.

bron : AutomobielManagement.nl