Is pasen net als kerst ook een vreetfestijn?

Foto: Helmond Nieuws

90 procent van alle ei- en vleesaanbiedingen in het paasassortiment van de supermarkten hebben geen welzijnskeurmerk, dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. Wakker Dier onderzocht 427 vlees, vega en eiproducten die in diverse folders van de supermarkten stonden.

Van deze 427 producten bleek 90 procent geen welzijnskeurmerk te hebben, ook blijkt dat 98 procent van de gourmet (vlees) aanbiedingen geen welzijnskeurmerk bevatten, dat wil zeggen dat het gewoon (industrie)varken en om de plofkip gaat. 1 van de 72 vleeswarenaanbiedingen blijkt een Beter-leven-keurmerk te hebben en dat is voor Wakker Dier niet acceptabel.

Zijn deze dagen dan voortaan een reden om ordinair te vreten of zijn we ons nog wel bewust van de gedachte gang achter deze dagen. Het paasfeest en het kerstfeest dreigen te veranderen in dagen om jezelf eens lekker te laten gaan qua eten.

Wakker Dier geeft dan ook aan dat de supermarkten er alles aan doen om van pasen een (dieronvriendelijk) vreetfestijn te maken, net als het kerstfeest.