Eten en drinken in Helmond centrum

Foto: Helmond Marketing

Wat is er fijner dan na een dagje shoppen plaats te nemen op een van de zonovergoten terrassen op het Havenplein. Van winkel naar winkel valt niet altijd mee. Dan is het maar wat fijn dat je overal zo goed wordt geholpen. Het enige wat je hoeft te doen is de kleding te passen en te betalen. Op het terras ben je even lekker aan het ontspannen en heb je nog niet nagedacht wat je eigenlijk wilt bestellen. Gelukkig kan de vriendelijke dame of heer je precies vertellen wat het menu van de dag is.

In Helmond centrum weten ze wat jij wilt als het gaat om uitgaan. Heerlijk lunchen of gewoon een kopje koffie op de markt. Even gezellig borrelen na een avondje Theater Speelhuis op de Steenweg. Maar wat dacht je van verschillende proeverijen en workshops bij horecazaken in de stad.

Tijd voor asperges Het aspergeseizoen is weer begonnen en je kunt het ‘witte goud’ weer overal krijgen. Natuurlijk is de beste plek om asperges te kopen gewoon op de Helmondse zaterdagmarkt. Waar ze iedere zaterdag vers te vinden zijn. Maar wat als je niet precies weet hoe je die heerlijke asperges klaar moet maken? Op 22 april organiseert Charlee Browns Place samen met de Brandevoortse Hoeve een aspergeproeverij- en workshop. Tijdens deze avond leer je asperges schillen, koken, proeven en combineren met andere lekkere producten. Daarnaast vertellen ze alles over de groei van asperges en aardbeien. De workshop start om 18.30 uur en deelname is gratis. Meld je aan door te mailen naar [email protected]

Heerlijk Helmond Dat Helmonders culinair zijn blijkt wel uit het nieuwe boek ‘Heerlijk Helmond’. Maak aan de hand van dit boek een culinaire reis door Helmond. Het is een niet-alledaagse samenstelling van een kookboek, glossy en een leesboek met echte Helmonders. Zo beschrijft burgemeester Blanksma- van den Heuvel wat haar favoriete gerecht is maar ook dat ze nauwelijks een potje flipperen op de flipperkast kan weerstaan. Met dit boek hebben de schrijvers en alle koks uit het boek een bijdrage geleverd aan Inloophuis De Cirkel. Heerlijk Helmond is vanaf nu verkrijgbaar bij Boek & Kantoor de Ganzenveer en De Roij en Boschman boeken.