Tip voor de meivakantie “Wild Beest”

Foto: Helmond Nieuws

In dit interactieve kunstspel bij de tentoonstelling RoefMeelker ‘En public’ maken kinderen op speelse wijze kennis met moderne kunst. De toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis, met betalende begeleider. De kosten voor deelname aan Wild beest bedragen €3,50 per persoon. Wild Beest bezoek je tijdens de reguliere openingstijden van het museum. “In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open gegaan! Eend, zebra en olifant zijn daardoor ontsnapt. Maar ook Wild beest is uitgebroken. Eend, zebra en olifant zijn nu voor hem op de vlucht. Ze rennen richting de stad, zo het museum in. Help jij mee de dieren te vinden en Wild beest te vangen?” Zo begint het verhaal van Wild Beest.
Speurtocht

Door middel van een opdrachtenboekje, een spelbord en een koffertje volg je de route van de dieren. In het koffertje zitten spullen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten zoals handschoenen, audiotours, tekenmaterialen etc. Op het bordspel zijn routes in de vorm van voetsporen afgebeeld. De antwoorden en de keuzes bepalen het spoor en de richting van de route. Schildersbeest

De route eindigt met de vondst van het Wild Beest… Als afsluiting kun je, net als de beroemdste schilder uit de tentoonstelling: Karel Appel, in de donkerste ruimte van de zaal, ‘smijten met verf’ om zo tot een eigen creatie van Wild beest te komen. Dit gebeurt met een remote controller; schilderen met gekleurd licht. Op die manier kun je schilderen ín de tastbare ruimtelijke wereld. Ook kun je een witte jas aantrekken en jezelf laten ‘beschilderen’ door anderen. Wel fototoestel meenemen om je eigen creatie vast te leggen!
De kleurkamer is geopend op woensdagmiddag van 13.00 – 16.30 uur en in de meivakantie (28 april t/m 8 mei) van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 16.30 uur. De kosten bedragen €4,00 per persoon (inclusief speurtocht).
Roef-Meelker en Public

Deze bijzondere schenking beeldende kunst in de Boscotondohal laat een belangrijk deel van de kunstverzameling zien die de familie Roef‐Meelker sinds de jaren 70 van de vorige eeuw heeft opgebouwd. De collectie beslaat de periode 1920‐1980 en bevat zowel abstracte als figuratieve kunstwerken. Enkele bekende namen van kunstenaars zijn: Bissière, Appel, Brands en Corneille. Voor Wild beest is de tentoonstelling aangevuld met een aantal kunstwerken uit de eigen collectie van het museum.