3e thuiszege op rij voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft zich gerevancheerd voor de blamage van afgelopen zondag bij Roda JC, in het eigen Lavans Stadion werd een fraaie 3-1 zege behaald op VVV Venlo. In de openingsfase zag het daar echter nog niet naar uit, al snel keek HS tegen een achterstand aan.

Uit een corner kopte ex-HS speler Guus Joppen van dichtbij onhoudbaar binnen (6′ ;0-1). De Venlonaren lieten daarna een tweetal kansen op een grotere voorsprong liggen, daarnaast werden ‘kansen op kansen’ veelvuldig teniet gedaan door buitenspel. HS kwam in deze fase maar eenmaal tot een scoringskans, Stanley Elbers had erg veel pech dat zijn schot via de binnenkant van de paal geen doel trof. Elbers was samen met El Allouchi de meest in het oog springende speler aan Helmondse zijde, de snelle aanvaller had (wederom) een flink aantal goede passeeracties, maar zou in sommige situaties iets meer oog moeten hebben voor zijn medespelers.

Ietwat onverwachts kwam HS voor rust nog op gelijke hoogte, een indraaiende vrije trap van Jeffrey van Nuland werd door VVV-aanvoerder Nijholt zodanig van richting veranderd dat deze onhoudbaar werd voor zijn doelman Niki Mäenpää (41′ ;1-1). Net na de rust kwam HS al op voorspong, Roel van de Sande zette met een bekeken steekpass Elbers vrij voor doel die met een puntertje afrondde (50′ ; 2-1). Het niet-Limburgse gedeelte van de 1.890 toeschouwers kon twee minuten later alweer juichen voor een fraaie goal, nu was het El Allouchi die bij een vrije trap van 25 meter de kruising vond (52′ ;3-1).

VVV-trainer Maurice Steijn probeerde vervolgens met een aantal wissels het tij te keren, zo werd centrale verdediger Jeffrey Altheer (ook ex-HS) vervangen door middenvelder Selman Sevinç, en later kwam ook Dyon Gijzen binnen de lijnen. Deze Venlose invallers speelden overigens afgelopen maandag nog bij de beloften in een HS-shirt in het Lavans Stadion, de samenwerking met VVV heeft op deze momenten zo zijn eigenaardigheden.

Het lukte de gasten echter niet meer om terug te komen in de wedstrijd. El Allouchi was zelfs dicht bij de 4-1 maar zag zijn inzet via keeper en lat overgaan. VVV kreeg ook te maken met het houtwerk dat vanavond niet meewerkte, Khalouta en Promes raakten onmiddelijk na elkaar de paal. VVV zag door deze nederlaag de kansen op de vierde periodetitel verloren gaan, en zal via de ranglijst (de samenwerkingspartner staat nu zevende) plaatsing voor de play-offs moeten afdwingen. HS blijft na zijn derde thuiszege op rij op de achttiende plaats staan. A.s. vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma, de voorlaatste kans in dit seizoen op een uitoverwinning.

bron : Helmond Sport