Fietsevenvenent Rondje Helmond op 3 mei

Foto: Helmond Nieuws

In samenwerking met Tourclub ’81 Helmond organiseert Helmond Marketing op zondag 3 mei 2015 Fietsevenement Rondje Helmond en de Helmond Tour. Tijdens deze perfecte dag voor de opening van fietsseizoen 2015 vindt er een recreatieve- en sportieve fietstocht plaats. Beide bijzondere routes voeren de fietser langs de mooiste plekken en door de prachtige omgeving van Helmond. Tevens vindt op zondag 3 mei een volledig duurzame markt plaats. Deze 3R Markt wordt georganiseerd door SMO Zorgtuinderij de Bundertjes en Groen4Life en vindt plaats op het terrein van SMO De Bundertjes aan de Bosselaan 2.

Fietsevenement Rondje Helmond

Fietsevenement Rondje Helmond wordt elk jaar traditiegetrouw georganiseerd op de eerste zondag van mei. Tijdens deze recreatieve fietstocht waaraan iedereen kan deelnemen wordt er door de ondernemers langs de route altijd voor voldoende vertier gezorgd. Ze maken van de stempelposten een gezellige stop boordevol leuke activiteiten voor jong en oud. Zo staat de dag bij het Jan Visser Museum geheel in het teken van de brandweer en kunnen de fietsers tijdens de open dag bij Palingkwekerij en rokerij Rijpelaal genieten van een paling-rook-demonstratie en mogen ze een kijkje in de kwekerij en de verwerkings-ruimten nemen.

Fietsers kunnen zelf bepalen of ze een heel of half Rondje Helmond willen fietsen, daarnaast is de route van bijna 43 kilometer zowel links- als rechtsom te fietsen en is de deelname geheel gratis. Er kan gestart worden tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij één van de deelnemende start- en finishpunten langs de route. Dit zijn:

  • Zaal Vissers
  • Restaurant SE7EN Bottles & Bites
  • Palingkwekerij en rokerij Rijpelaal
  • Cafetaria De Smuller
  • Kinderboerderij de Veldhoeve
  • Jan Visser Museum
  • Paviljoen de Warande
  • Café-Zaal ’t Aambeeld
  • IJssalon Il Circo
  • De Brandevoortse Hoeve
  • Cafetaria Brandevoort
  • Eetcafé de Barrier
  • Appelboer Jurrius
  • Proeverij de Bank
  • Brasserie Kasteelpoort

 Win ‘n fiets

Fanatieke fietsers die het hele Rondje Helmond rijden, komen bij de stempelposten (deelnemende start- en finishpunten) rebusletters tegen. De rebusletters vormen een woord. Fietsers die het juiste woord weten te puzzelen, de slagzin creatief afmaken en alle stempels weten te verzamelen, maken kans op een nieuwe fiets van Henk van Rooij Fietsen.
3 mei Fietsevenement Rondje Helmond1

Mysterie post

Elk jaar verschuilt de organisatie van Fietsevenement Rondje Helmond zich op een bijzondere plaats langs de route. Dat is dit jaar niet anders, maar tot zondag 3 mei nog even geheim. Naast een gezellig terras en lekkere versnaperingen is er op de mysteriepost een belangrijke rebusletter te vinden en zijn er een aantal organisaties aanwezig die de fietsers voorzien van informatie en leuke giveaways.

Net als in 2014 vertegenwoordigd Stichting Helmond San Marcos haar goede doel met een bijzonder verhaal en een leuk geschenk. De stichting zet zich in voor het Millenniumdoel: alle jongens en meisjes in San Marcos, Nicaragua naar school in 2015. De stichting vertelt u graag meer over haar doelstellingen en activiteiten. Door de stedenband is al veel bereikt in Nicaragua, maar het gaat om de extra impuls aan onderwijsdeelname, meer en beter basisonderwijs, de opzet van beroepsonderwijs en daardoor meer economische activiteit en vooruitgang. www.helmond-sanmarcos.nl

Ook het team van brabant vertelt is dit jaar vertegenwoordigd op onze mysteriepost. Ze delen iets leuks én iets lekkers uit en vertellen je over de app en de bijzondere routes die in de app staan. brabant vertelt is een app die ontwikkelt is door bkkc. Elke fiets- en wandelroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen ze je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant. Ook Rondje Helmond is opgenomen in de brabant vertelt app, net als nog vier andere routes in Helmond. www.brabantvertelt.nl

Naast Stichting Helmond-San Marcos en brabant vertelt is ook JIBB aanwezig op onze gezellige mysteriepost. JIBB organiseert in heel Helmond zo veel mogelijk sport- en beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ze laten mensen zelf ervaren dat sporten en bewegen leuk is. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen én te houden. Op zondag 3 mei zijn veel mensen actief tijdens Fietsevenement Rondje Helmond. Dat juichen zij uiteraard toe. Bij de mysteriepost kunnen de fietsers bij JIBB een momentje ontspannen waarna ze weer extra veel energie hebben om verder te fietsen. www.jibbhelmond.nl

3R Markt

Fietsers die op zondag 3 mei het hele rondje fietsen passeren de 3R Markt, waar ze eerlijke producten kunnen kopen voor een eerlijke prijs. Deze volledig duurzame markt wordt georganiseerd door SMO Zorgtuinderij de Bundertjes en Groen4Life. Kinderen kunnen gratis een duurzaamheidsspel spelen en natuurlijk is de toegang tot de markt ook gratis! De 3R Markt vindt plaats aan de Bosselaan 2, op het terrein van SMO De Bundertjes. De markt is geopend van 12.00-16.30 uur. Vergeet uw fietstassen niet! https://www.facebook.com/3Rmarkt

Tourclub ’81 Helmond

Elk jaar maken we van de eerste zondag van mei een bijzondere en sportieve dag. In 2015 wordt dit extra benadrukt door de samenwerking tussen Helmond Marketing en Tourclub ’81 Helmond. Tourclub ’81 Helmond is een toerfietsvereniging die als doel heeft elke zondagochtend in de periode van maart tot november de recreatieve wielersport te beoefenen.

De Helmond Tour waaraan maximaal 250 fietsers mogen deelnemen, leidt door de verschillende buurgemeenten van Helmond en doorkruist ook enkele Helmondse buurten. De tour wordt begeleid door 15 ervaren motards verkeersregelaars van de groep Motorbegeleiding bij Sportevenementen. De motards, die zich zowel voor- als achter het peloton bevinden, zullen steeds weggedeelten afzetten om het gehele peloton vrije doorgang te verlenen. Daarnaast wordt het peloton ook begeleid door een korte reclamekaravaan, een auto voor de koersdirecteur, drie auto’s voor mogelijke pechgevallen en een ambulance.

Het doel van deze tour is om gewone toerfietsers uit Helmond en omgeving een keer het ‘grote peloton gevoel’ te geven. Daarnaast wordt Helmond en haar omgeving gepromoot als prachtige omgeving voor vele kilometers fietsplezier.

De Brandevoortse Hoeve, tevens één van de start- en finishpunten van Fietsevenement Rondje Helmond dient als start-, rust- en finishlocatie voor de Helmond Tour. Let op: u dient zich voor deze tocht vooraf in te schrijven via: http://www.tc81.nl/page14.html, dit is mogelijk tot 1 mei 2015.

De Helmond Tour start precies om 09:30 uur. Tegenover De Brandevoortse Hoeve wordt voldoende parkeergelegenheid ingericht. Tevens vindt hier ook de inschrijving plaats en wordt er een bewaakte fietsenstalling ingericht. Uit veiligheidsoverwegingen wordt aan de deelnemers een rugnummer, corresponderend met het inschrijfnummer verstrekt. De deelnemer is verplicht dit nummer duidelijk zichtbaar op de rug te dragen. De startnummers kunnen tussen 08:30 uur en 09:15 uur worden opgehaald. Kijk voor meer informatie over Tourclub ’81 Helmond of de Helmond Tour op: www.tc81.nl.

Voor meer informatie over Fietsevenement Rondje Helmond kijkt u op: www.rondjehelmond.nl.

Wij zijn klaar voor een mooie, zonnige dag en hopen op vele enthousiaste fietsers. Bent u er bij?!

Meer: Evenementen