Zondag 3 mei gaat het 21e seizoen van de Carat-concerten van start

Foto: Brassband De Vooruitgang uit Nuenen

Vanaf zondagmiddag 3 mei klinken de eerste noten van de 21e reeks Carat-concerten in het Helmondse stadswandelpark de Warande. Tientallen muziekverenigingen verzorgen tot eind september wekelijks een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen. Maar liefst 23 feest- en zondagen lang wordt er gemusiceerd. Diverse stijlen komen voorbij, van gospel tot jazz en van pop tot blaasmuziek.

De organisatie, Stichting Beheer Carat-Paviljoen ontving dit jaar meer dan honderd aanmeldingen van muziekverenigingen die graag een optreden willen verzorgen in de Carat-reeks. Op alle zondag- en feestdagen vinden daarom drie optreden plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen.

Een extra bijzonder optreden staat gepland op zondag 26 juli. Dan ontvangen we 140 leden van het Hong Kong Youth Symphonic Orchestra and Choir. Dit symfonische jeugdorkest en koor zal twee maal driekwartier optreden en een prachtig concert ten gehore brengen.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig. Programma 3 mei 2015:

  • 12.00 uur, Brassband De Vooruitgang, Nuenen

 

    • Brassband De Vooruitgang is in veel opzichten een bijzondere vereniging. Dat begint natuurlijk al bij de orkestvorm. De amateurblaasmuziek wordt in deze contreien overwegend beoefend in harmonie- of fanfareorkesten. De brassbands zijn dun gezaaid, maar dat maakt deze orkestvorm niet minder interessant. Sterker nog, juist de bezetting met uitsluitend koperinstrumenten, geeft een brassband die typisch klankkleur en dynamische mogelijkheden. Brassband De Vooruitgang onderscheidt zich door publieksvriendelijke themaconcerten zoals Brass at the Movies en Brass Around The World. De boodschap die in deze concerten zit willen ze graag breed uitdragen om zo een steeds breder publiek aan zich te binden. www.brassbanddevooruitgang.nl
    • 13.00 uur, Dommelschlavenkoor, Dommelen Het Dommelschlavenkoor bestaat als smartlappenkoor inmiddels ruim zeven jaar en zingt Nederlandstalige smartlappen en levensliederen. Het koor telt ongeveer 50 koorleden en vier muzikanten onder leiding van Marcel Florax-Spier. Ze leveren niet alleen een bijdrage tegen de vereenzaming van senioren in verzorgingshuizen maar treden daarnaast ook op met een apart carnavals- en kerstrepertoire bij organisaties en verenigingen. Natuurlijk zijn ze ook van de partij bij het Corso en Valvaldrie in Valkenswaard. http://dommelschlavenkoor.webklik.nl/page/dommelschlavenkoor
  • 14.00 uur, Seniorenorkest Sonore, Son en Breugel

 

Seniorenorkest Sonore is een orkest met een ideale instrumentale bezetting, een haast alles omvattend repertoire en een gezellige onderlinge sfeer en saamhorigheid. Seniorenorkest Sonore heeft inmiddels in de gehele regio grote bekendheid gekregen en verzorgt optredens in verzorgingstehuizen, doet mee aan festivals, was jarenlang het huisorkest op de Gagelhofdag van het Rode Kruis en geeft concerten in het Vestzaktheater en in de regio. Het aantal optredens dat Sonore verzorgt varieert tussen de 16 en 20 per jaar.

http://www.phev.nl/sonore

foto : Dommelschlavenkoor uit Dommelen

Dommelschlavenkoor, Dommelen