Playing for Succes blij met cheque van Vlisco

Foto: Harrie van der Sanden

Vandaag overhandigde Ron van Hout namens Vlisco een cheque van 680 euro aan het leercentrum van Playing for Success Helmond. Dit bedrag is opgehaald door de verkoop van Vlisco producten rondom de wedstrijd Helmond Sport – RKC Waalwijk.

“We zijn erg blij met dit bedrag”, vertelt Hans Schapenk, bestuurslid van Playing for Success Helmond en algemeen directeur van OMO Scholengroep Helmond. “Vlisco is vanaf de start van het leercentrum nauw betrokken geweest bij het project. De verbinding met dit echte Helmondse bedrijf is heel positief te noemen.”

Playing for Success Helmond, gevestigd in het Lavans stadion, helpt leerlingen in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar met het verbeteren van hun prestaties op het gebied van taal, rekenen, ICT en sociaal emotionele vaardigheden. Dankzij de nauwe samenwerking met Helmond Sport en de bijzondere leeromgeving waar het centrum is gevestigd, worden kinderen die het nodig hebben geprikkeld en uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te halen.

“Vlisco is Maatschappelijk Hoofdsponsor van Helmond Sport. Playing for Success Helmond is een van de belangrijkste projecten waarmee we via het sponsorschap een bijdrage leveren”, vertelt Ron van Hout, voorzitter van de werkgroep Maatschappelijk Sponsorschap van Vlisco. “Zowel de werkgroep als onze collega’s wilden nog wat extra’s doen, daarom hebben we rondom een wedstrijd van Helmond Sport geld ingezameld wat geresulteerd heeft in deze cheque. Bij Vlisco zijn eerder leerlingen op bedrijfsbezoek geweest. Het is fantastisch als zij vertellen dat ze dankzij Playing for Success Helmond meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Daar doen we het uiteindelijk voor.”