Dierenrijk verwelkomt twee hele snelle roofdieren

Foto: Helmond Nieuws

Dierenrijk heeft vanaf vrijdag 24 april, twee nieuwe bewoonsters. Het zijn de jachtluipaarden Siv en Rut, beiden twee jaar oud en afkomstig uit Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. 

Voor deze cheeta’s is het voormalige verblijf van de wolven verbouwd. Het onderkomen wordt op 6 juni officieel geopend. De wolven zijn nu bij de bruine beren ondergebracht. De cheeta’s Siv en Rut zijn nog niet direct te zien voor het publiek. De verwachting is dat dit na een korte gewenningsperiode vanaf mei wel het geval zal zijn.

Snelste landroofdieren
Jachtluipaarden zijn de snelste landroofdieren ter wereld. Wie ze dus in Dierenrijk met eigen ogen wil zien, moet daarom snel een bezoekje aan dé Kinderdierentuin in de agenda noteren.

Springkussenfestival
Het is ook de tijd van de lentekriebels! Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de bezoekers van Dierenrijk. Dé Kinderdierentuin staat tijdens de meivakantie tjokvol springkussens. Vanaf 28 april is er ook extra animatie met onder andere Pico! Bij Dierenrijk gaan we dus springend en zingend de lente in! Bekijk hier het complete programma.

bron : Dierenrijk