Koningsnacht en Koningsdag drukker dan druk

Foto: Helmond Nieuws

Het feestelijke weekend ging zondag van start met Koningsnacht, er was van alles te doen in het uitgaansleven van Helmond, artiesten in kroegen en natuurlijk niet te vergeten de speciale dance area en het podium op het Havenpark.

De feestende bezoekers konden er geen genoeg van krijgen, tot in de late uurtjes is er flink gefeest in de dance area met Tony Cha Cha en Lady Bee. Het feest op het Havenpark was om 01.00 uur afgelopen en van daaruit is iedereen in de kroegen verder gaan feesten, het leek wel carnaval! Hier en daar gingen de deuren van de kroegen pas om 06.00 uur ‘s ochtends op slot.

De stappers kwamen bij het verlaten van de kroeg al veel marktkooplieden tegen die hun kraam al aan het inrichten waren voor de populaire slingermarkt die altijd op deze dag heeft plaatsgevonden. Om 10.00 uur was de slingermarkt officieel geopend voor de bezoekers en dat was dan ook direct merken, maar rond het middag uur was het echt druk, je kon over de koppen lopen. Het was nog nooit eerder zo druk (schatting 30.000 bezoekers) tijdens de slingermarkt en dat kwam natuurlijk ook door het onverwacht mooie weer.

De terrasjes waren al snel gevuld door de dorstige bezoekers van de slingermarkt die door het gehele stadscentrum liep, de winkels waren ook open en dit zorgde voor een zeer succesvolle combinatie, een combinatie die volgens diverse ondernemers voortaan altijd zo gecombineerd moet worden. De bezoekers waren enthousiast en positief te spreken over de vele activiteiten en de gezelligheid die hier mee gepaard ging.

Als dat al niet genoeg was gingen veel bezoekers na afloop van de slingermarkt en na het sluiten van de winkels wederom massaal de kroeg in om deze feestelijke dag te vieren met een drankje. Dit spectaculaire lange weekend is dan ook toepasselijk afgesloten met een indrukwekkende licht en vuurwerkshow in de Kasteeltuinen, ook hier waren honderden toeschouwers te vinden. Het blijkt dan ook maar weer dat dit feestelijke evenement één van de grootste en meest populaire Helmondse evenementen is.

Koningsdag1

Koningsdag2

Koningsdag2

Koningsdag1

Koningsdag3

Koningsdag4