Helmonders Martijn en Rob in TV serie ‘Brabant Wereldwijd’

Foto: Helmond Nieuws

Zaterdag 2 mei start het tweede seizoen van de TV serie ‘Brabant Wereldwijd’ op Omroep Brabant. In dit TV-programma bezoeken Helmonders Martijn van der Sanden en Rob Deelen Brabanders die Brabant hebben verlaten voor een bestaan in het buitenland. Het idee voor de serie bedachten ze zelf al in 2010. In 2013 werd het eerste seizoen bij Omroep Brabant uitgezonden.

Elke aflevering kent een andere Brabander als hoofdpersoon. Zowel de geboorteplaats in Brabant als het nieuwe ‘thuis’ worden bezocht. Centraal staat de vraag ze of Brabant missen. Daarop wordt bijvoorbeeld geantwoord dat ze het Bourgondische Brabant missen, maar ook carnaval en sommigen kunnen het niet laten om af en toe ‘Brabant’ van Guus Meeuwis te draaien. “Brabant Wereldwijd is geen reisprogramma waarin wij de beste plekjes van het land laten zien. Wij laten de levens zien van charismatische Brabanders in een omgeving zoals het daar is. Dat maakt het heel puur”, aldus Rob Deelen.

De volgende (ex-) Brabanders worden geportretteerd:
2 mei: Marjon Castelijns (Eersel) in Oeganda
9 mei: Marleen en Werner Maas (Deurne) in Curaçao
16 mei: Voetballer Danny van Bakel (Geldrop) in Vietnam
23 mei: Joost en Conny van der Putten (Bakel) in Canada
30 mei: Jeanine van Dam (Oss) in Frankrijk
6 juni: Remke Lasance (Uden) in Malawi

Brabant Wereldwijd is vanaf 2 mei iedere zaterdagavond op Omroep Brabant te zien vanaf 18.45 uur, daarna ieder uur herhaald. Ga voor meer informatie naar omroepbrabant.nl/brabantwereldwijd.