Gepast winkelen in de prijzen en ook heel interessant voor fietsers

Foto: Gepast winkelen

Het is precies een maand geleden dat in Helmond Gepast winkelen werd geïntroduceerd. Met dit systeem kunnen bezoekers van het centrum van de stad nóg voordeliger parkeren, door parkeertegoed te sparen bij veertig Gepast-ondernemers. Gepast winkelen viel onlangs in de prijzen op een speciale vakbeurs over parkeren.

Op woensdag 22 april won Gepast winkelen de derde prijs bij de vakbeurs Parkeervak 2015. Gepast winkelen kreeg de prijs voor de innovatie, exploitatie en meerwaarde van deze dienst. De prijs werd uitgereikt door Vexpan, het platform voor Parkeren Nederland.

Parkeertegoed sparen

Mensen die lid zijn van Gepast Parkeren, kunnen hun parkeerpas activeren voor Gepast winkelen. Bijna 1.000 mensen hebben dit al gedaan. Hun parkeerpas is nu ook hun spaarpas. Daarmee kunnen zij parkeertegoed sparen én meedoen met leuke spaaracties bij veertig aangesloten winkels en horecazaken in Helmond-Centrum. Leden van Gepast Parkeren, die hun pas nog niet geactiveerd hebben, kunnen dit doen via www.vipzo.nl/aanmelden. Dan kan het sparen beginnen.

Ook interessant voor fietsers

Niet alleen voor automobilisten is Gepast winkelen interessant. Dit geldt ook voor fietsers. Zij hebben geen profijt van parkeertegoed, want de fietsenstallingen zijn immers gratis. Maar ze kunnen wel parkeertegoed sparen voor een volgende keer, als ze mogelijk wel met de auto komen. Zo kunnen ze in de zomerperiode parkeertegoed sparen, voor als ze in de winter met de auto naar het centrum gaan. Mensen die helemaal nooit met de auto naar Helmond-Centrum gaan, kunnen ook Gepast winkelen en meedoen met leuke spaaracties. Zo sparen zij voor korting of cadeaus bij de aangesloten winkels en horecazaken. Het enige dat zij hiervoor hoeven doen is een pasje van Gepast Parkeren aan te vragen en deze te activeren voor Gepast winkelen. Een pasje aanvragen kan via www.parkerenhelmond.nl.

Start van het fietsseizoen

Op zondag 3 mei vindt in Helmond de start van het fietsseizoen plaats met het fietsevenement Rondje Helmond. De organisatie van Gepast winkelen vindt dit een ideaal moment om ook aandacht te besteden aan de fietser. In de bewaakte fietsenstallingen in Helmond-Centrum worden fietsers geattendeerd op Gepast winkelen. Dat gebeurt ook met posters langs de doorgaande wegen en op beeldschermen in de stad.

Lid worden

Mensen die nog geen lid zijn van Gepast Parkeren en ook willen profiteren van de voordelen van dit parkeersysteem én de voordelen van Gepast winkelen, kunnen zich aanmelden via de website www.parkerenhelmond.nl. Dit kost eenmalig € 1,00. Na een paar dagen krijgen zij dan het parkeerpasje thuisgestuurd en dat kunnen ze dan activeren voor Gepast winkelen. Sowieso biedt Gepast Parkeren al een aantal voordelen in vergelijking met betalen bij de betaalautomaat. In de parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind betalen leden € 1,50 per uur in plaats van € 2,00. Bovendien is in deze garages het parkeren van maandag tot en met donderdag tijdens het tweede uur gratis en betalen zij na sluitingstijd van de winkels slechts € 1,50 voor een hele avond parkeren. Ideaal als je naar een café, restaurant, de bioscoop of een voorstelling in Theater Speelhuis gaat. Ruim 12.000 mensen zijn al lid van Gepast Parkeren. Sluit je ook aan en profiteer van de voordelen.

Gepast winkelen_ook voor fietsers