Helmond Sport klopt Achilles ’29 in Lavans Stadion

Helmond Sport heeft in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015 met 3-1 gewonnen van Achilles ’29, het betekende de vierde achtereenvolgende overwinning in het Lavans Stadion. In de (van beide kanten) erg matige eerste helft zag het daar echter nog niet naar uit. De door veel blessures geteisterde Groesbekers (die slechts vier wisselspelers op de bank hadden) konden het toen aardig bijbenen en hadden via kopballen van Rutger Worm en Esmat Shanwary kansen op de openingstreffer. Helmond Sport had zijn beste kansen via Stanley Elbers en Kevin Visser, maar beiden slaagden er niet in om de bal tussen de doelpalen te mikken.

“Vierde thuiszege op rij”

Ook net na de rust was het team van de vertrekkende Francois Gesthuizen (ex-HS trainer Eric Meijers neemt zijn positie volgend seizoen over) als eerste gevaarlijk, doelman Wouter van der Steen had een fraaie redding nodig om een kopbal van Esmat Shanwary te pareren. Bij HS ging het pas echt lopen toen Kevin Gomez Nieto in de ploeg kwam, hij werd de nieuwe linksback, Roel van de Sande schoof door naar het middenveld. Gomez Nieto stond pas vier minuten in het veld toen zijn kopbal uit een corner de paal raakte. Een goede tien minuten later trof een kopbal van Elbers wel doel, dit uit een voorzet van de vandaag wederom prima spelende El Allouchi (74′ ;1-0).

Na deze verdiende voorsprong bleef HS vol op de aanval spelen, dit werd beloond met een treffer van Diouck na een voorzet van Jeffrey van Nuland (85′ ;2-0). De 1.581 toeschouwers hoefde maar een goede minuut te wachten op de volgende treffer, de vrij gespeelde Kevin Visser schoof de bal naast Achilles-keeper Leon ter Wielen binnen (86′ ;3-0). In de blessuretijd kwamen de eindcijfers op het scorebord, centrale verdediger Steven Edwards kopte steenhard in de kruising (90’+1 ;3-1).
Helmond Sport blijft na deze vijfde zege in zes wedstrijden op de zeventiende plaats van de Jupiler League staan. A.s. vrijdag staat de slotronde op het programma, bij een eventuele winst in Velsen-Zuid op Telstar stijgt het minimaal nog een plaats in de ranglijst.