Drugsafval ruimen kost verhuurder 32.500 euro

Foto: Helmond Nieuws

Ruim 1 jaar geleden, is er in een paardenstal in Brouwhuis een opslag gevonden waar naar schatting 50 drums van 200 liter en 50 jerrycans van 25 liter met drugs vloeistoffen zoals amfetamine. Gemeente Helmond heeft vandaag van de Raad van State te horen gekregen dat de kosten voor het ruimen van dit drugsafval voor de rekening van de eigenaar van het perseel.

De eigenaar heeft laten weten dat hij geen gebruik maakte van de paardenstal en dat hij deze verhuurde aan een derde partij. Hij heeft destijds ook duidelijk laten weten dat hij niet op de hoogte was van de inhoud van de paardenstal en dat hij niets te maken heeft gehad met eventuele handelingen van overhevelingen van vloeistoffen.

De Raad van State heeft toch besloten dat de kosten van het saneren en ruimen van het drugsafval voor rekening komen van de eigenaar, dit gaat de man ongeveer 32.500 euro kosten. De Raad van State laat weten dat uit rapporten van de politie blijkt dat de eigenaar wel degelijk op de hoogte was van de vaten in de paardenstal en dat hij gezien de afgegeven vergunning als overtreder van de Wabo is.

bron: Raad van State,