Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto: Gemengde Zangvereniging Con Amore, Weert

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op alle concertdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Programma zondag 17 mei 2015:

  • 12.00 uur, Gemengde Zangvereniging Con Amore, WeertHet repertoire dat Gemengde Zangvereniging Con Amore brengt is luchtig en veel omvattend. Ze zingen bijvoorbeeld klassieke werken, popsongs en volksliederen. Bij een aantal nummers worden ze ondersteund door het Meijels mannenkoor. Het mannenkoor zal ook een paar nummers alleen ten gehore brengen. www.conamoreweert.nl.
  • Op zondag 17 mei neemt het Gemengd koor “Con Amore” uit Weert deel aan de Carat-concerten. Het koor bestaat uit 50 leden en staan al 20 jaar o.l.v. dirigent Sylvia Berghs.
  • 13.00 uur, Liedertafel ’t Akkoordje, Helmond
  • De Helmondse Liedertafel ‘t Akkoordje bestaat sinds oktober 1994 en verzorgt per jaar vele optredens voor verenigingen, zorgtehuizen, bejaardentehuizen en jaarmarkten. ‘t Akkoordje bestaat uit 60 zeer enthousiaste vrijwilligers waaronder zangers, zangeressen, muzikanten en een technische dienst. De optredens die ’t Akkoordje verzorgt vinden plaats in de gehele regio Zuidoost-Brabant maar ook (ver) daarbuiten. www.akkoordje.nl
  • 14.00 uur, Didoko, Helmond
  • In 2004 is een kleine groep enthousiaste zangers, met de hulp van de Wijkvereniging Dierdonk een koor in Dierdonk begonnen. Vrijwel vanaf het begin wordt dit koor enthousiast gedirigeerd door Wil Bolenius. Het koor bestaat uit ongeveer 30 leden, die niet alleen uit Dierdonk komen. Het koor is verdeeld over vier stempartijen. Drie damesstemmen: sopranen, mezzosopranen en alten. De baspartij wordt gevormd door de heren waarbij zij ondersteuning krijgen van een aantal dames. Didoko biedt een gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot populair, van Sibelius tot Borsato. Bijna alle muziekstukken zijn door de dirigent gearrangeerd. Sommige nummers zingen ze a-capella en andere nummers zingen ze onder begeleiding van de piano. De meeste nummers worden vierstemmig gezongen. www.didoko.nl