De Nationale vogelweek van 16 t/m 24 mei

Foto: Helmond Nieuws

Van 16 t/m 24 mei 2015 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon de vierde Nationale Vogelweek. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Duizenden mensen zullen ontdekken dat vogels kijken een feest is.

Zo kun je dit jaar in en rond Helmond deelnemen aan verschillede avondexcursies in de Vogelweek. Een avondwandeling op 18 mei in de Groene Long. In hartje Helmond nemen vogelgidsen op 20 mei deelnemers mee met naar de binnenstad. In Bakel broeden maarliefst 200 gierzwaluwen, hoe zal dat gieren op 21 mei?

Vogelnatuurpad Groene Long in Beek en Donk

Huiszwaluw en gierzwaluw in hartje Helmond

Gierzwaluwen kijken in Bakel

Tijdens de Nationale Vogelweek kan iedereen kennismaken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een uil, een ijsvogel, een lepelaar, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn.

Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen ontdekken deelnemers hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd.

De excursies zijn laagdrempelig van opzet en grotendeels gratis. Deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning, een gratis vogelherkenningskaart en veel vogels zijn van heel dichtbij te zien door de telescoop van de excursieleider. In mei is de Nederlandse natuur op z’n mooist!

De activiteiten en excursies van de Nationale Vogelweek zijn te vinden op www.vogelweek.nl.