Landelijke SOS alarm APP vanaf nu beschikbaar

Foto: Veghel.nieuws.nl

Mensen die in een noodsituatie zitten, kunnen dat vanaf vandaag melden via een speciale app op de smartphone  zo meldt de Stichting Landelijke SOS ALARM Hulpdienst.

De nationale app kan worden gebruikt bij een noodsituatie waarbij niet alleen direct live wordt doorgeschakeld naar de 112-meldkamer, maar ook de SOS ALARM Hulpverleners in de nabijheid worden gemobiliseerd. Dit moet aanrijtijden van hulpdiensten verkorten doordat direct locatie, via GPS, en soort calamiteit worden doorgegeven aan de centralist van de meldkamer.

Tijd verkorten

Tegelijk worden de vrijwillige hulpverleners in de nabijheid van de noodsituatie opgeroepen. Zij kunnen eerste hulp verlenen en zo de tijd overbruggen tot politie, brandweer en ambulance arriveren. De tijd tot een slachtoffer hulp krijgt wordt zo korter. Hulpverleners moeten wel aangemeld zijn bij SOS ALARM Hulpdienst om opgeroepen te kunnen worden. Tot nu toe hebben ruim 30.000 hulpverleners dit gedaan en is het de bedoeling dit uit te breiden naar 100.000.

Aanmelden

Het is belangrijk voor alle Nederlanders en Hulpverleners om de GRATIS Nationale SOS ALARM -> 112 App te downloaden en te gebruiken bij een 112 noodsituatie, hoe meer mensen de Nationale SOS ALARM -> 112 App gedownload hebben op hun smartphone – hoe eerder SOS ALARM Hulpverleners en de 112 Meldkamer bij een 112 noodsituatie gealarmeerd kunnen worden.