Plek34, zo gaat de nieuwe concept store in de Heistraat heten

Foto: Helmond Nieuws - Google Maps

In de Heistraat staan er al vanaf de nieuwbouw veel panden leeg, bij deze panden zijn de afgelopen jaren met enige regelmaat de ramen ingegooid en daarom is er besloten om de ramen met houten platen dicht te timmeren.

Maar nu is er een uitkomst en zullen de panden in gebruik genomen gaan worden door niet 1 maar door 29 kleine winkeltjes. Plek34 gaat een soort van warenhuis/markthal worden waar ondernemers hun spulletjes aanbieden, van sieraden tot designtassen van groenten en fruit tot brood, 29 kleine bedrijfjes in 1. De winkeltjes zullen ongeveer 3 x 2,5 meter groot worden en mogen ingevuld worden naar eigen wens, natuurlijk is er ook nog gedacht aan een zithoek.

De bedoeling is dat hierdoor de kosten voor de ondernemer laag blijven en dat de ondernemers elkaar versterken. Samenwerking is nu eenmaal nodig in deze tijd. De huur van een klein winkeltje zal al snel 1000 euro exclusief gas, water en licht per maand bedragen, terwijl het op Plek34 maximaal 600 euro per maand zal zijn en dit is dan al inclusief gas, water en licht. Het idee om deze 750m2 winkelruimte om te toveren tot Plek34 is afkomstig van Elize der Kinderen (Bakkerij der Kinderen) en Marie-Jose Schreiber (interieurdesigner), zo meldt het ED.