Zondag- en maandagmiddag is Caratmiddag

Foto: Helmond Marketing - Zanggroep 't Akkoord, Someren

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op alle concertdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Programma zondag 24 mei 2015:

 • 12.00 uur, Enjoying Voices, Wanroij
 • Enjoying Voices uit Wanroij bestaat uit 30 leden. Ze treden ieder jaar ongeveer vijf keer op en worden begeleid door piano en drum. Ze zingen leuke, vlotte, bekende nummers. De nieuwste liedjes zingen ze 5-stemmig. Ze zullen o.a. Mag ik dan bij jou van Claudia de Brey, Uptown Girl van Billy Joël, Sinds een dag of 2 van Doe maar en de kapitein van Acda en de Munnik zingen. www.enjoyingvoices.geurts-productions.nl
 • 13.00 uur, Muziekvereniging Muzikale, Laarbeek Het voorlopig repertoire voor het Carat-concert op zondag 24 mei is:2. Blue Ridge Saga4. Ammerland6. Shalom8. Concerto dÁmorewww.muzikale.nl
 • 9. Wel Thuis
 • 7. Highland Rhapsody
 • 5. Glen Miller Medley
 • 3. Moment for Morricone
 • 1. Sons of the Brave
 • Muzikale is opgericht op 21 april 2004 en de naam verwijst naar muziek maken in Ale, de benaming voor Aarle-Rixtel in het plaatselijk dialect. Het orkest bestaat momenteel uit een dertigtal muzikanten waarvan de meesten met een rijk muzikaal verleden. Het repertoire is gevarieerd van swingend tot licht klassieke nummers. Tijdens het Carat concert zal Muzikale worden gedirigeerd door Marius Boogaarts.
 • 14.00 uur, Makandra Wereld Muziekkoor, Deurne
 • Vanaf 2009 staat Makandra onder de muzikale leiding van Celinda Scheepers. Het koor bestaat uit een veertigtal enthousiaste leden, die meer brengen dan meerstemmige zang. Ook accordeon, percussie-, snaar- en fluitinstrumenten worden bij het uitgebreide repertoire als muzikale omlijsting ingezet. www.makandra-wmkd.nl
 • Wereldmuziekkoor “Makandra”, het Surinaamse woord voor samen, is een gemengd koor uit Deurne, Vanaf de oprichting in 1998 is met veel enthousiasme en onder professionele begeleiding een gevarieerd repertoire opgebouwd met wereldmuziek: levendige, meerstemmige volksliederen uit diverse culturen, van Afrika tot Scandinavië, van Zuid-Amerika tot over de Balkan.

 

Programma maandag 25 mei 2015:

 

 • Zij verzorgen een verrukkelijk programma vol met de mooiste aria’s onder meer uit de opera’s La Traviata en Carmen. Daarnaast worden er ook prachtige en zeer bekende duetten uit de opera en operette ten gehore gebracht. Denk maar eens aan highlights zoals het bekende Bloemenduet van Delibes en de Barcarolle van Offenbach maar ook “onbekendere” pareltjes zoals het duet Mira o Norma van Bellini. Ook is het liedrepertoire vertegenwoordigd in de vorm van delen uit de prachtige liederencyclus van Mendelssohn opus 63. De solisten worden aan de piano begeleid door niemand minder dan Peter Zimmerman uit Helmond. U bent van harte welkom!
 • 13.00 uur, Da Capo ’85, Eindhoven
 • Het doel is samen musiceren met genoemde instrumenten, binnen en met respect voor ieders mogelijkheden. Het orkest laat hier ook graag anderen van meegenieten. De leeftijd van de orkestleden varieert van middelbaar tot zeer hoog. Vanaf het eerste uur staat Da Capo ’85 onder leiding van dirigent en arrangeur Ton Scheepers. Het repertoire van Da Capo ’85 is zeer gevarieerd en bestaat uit licht klassiek, moderne luistermuziek, musical- en operettemelodieën, en volksmuziek, vooral uit Oost- en Zuid Europa. www.dse.nl/~dacapo85/
 • Da Capo ’85 uit Eindhoven kan een unieke groep genoemd worden. Het instrumentarium bestaat uit accordeon, banjo, mandola, mandoline, gitaar, contrabas en enkele kleine ritme-instrumenten.
 • 14.00 uur, Zanggroep ’t Akkoord, Someren
 • Zanggroep ’t Akkoord is een formatie bestaande uit twee vrouwen en twee mannen. Het repertoire bestaat uit een groot scala aan populaire nummers. Zowel Nederlands- als Engelstalig. Het programma bevat veel liedjes van bekende artiesten. Om zomaar wat voorbeelden te noemen: Guus Meeuwis, Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Nick en Simon, Joe Cocker, Simon en Garfunkel, The Beatles, The Eagles en Bob Dylan. Waar nodig zijn de nummers van deze artiesten zodanig gearrangeerd, dat ’t Akkoord ze meerstemmig kan zingen.

Het programma van ’t Akkoord is zo gevarieerd dat het geschikt is voor een heel breed publiek. De groep treedt dan ook op voor allerlei doelgroepen. Voor het Carat-concert op maandag 25 mei is een programma samengesteld dat voldoende variatie in de liedjes kent, zodat er voor iedereen in het publiek wat te genieten zal zijn!