Militairen bezoeken het centrum van Helmond

Foto: Helmond Marketing

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar wat militairen zoal doen? Dat komt goed uit. Op woensdag 13 mei bezoeken de militairen van DGLC Koninklijke Landmacht uit Vredepeel het centrum van Helmond. Het Speelhuisplein kleurt dan groen in teken van de Landmachtdagen.

Militairen rukken uit naar onze stad om zichzelf en hun materieel te presenteren aan het publiek. Op en rondom het Speelhuisplein is het mogelijk om het echte militaire leven te ervaren en levensechte demonstraties te bewonderen. Bezoekers kunnen soldaten ontmoeten en hen vragen stellen in het Soldate-Café. Militairen voertuigen zullen worden uitgestalt over het plein en gedemonstreerd worden aan de kijkers. Daarnaast kun je de hele dag klauteren over de alternatieve hindernisbaan, robotjes solderen, naamplaatjes lassen, spijkerbroekhangen, camoufleren en ‘spijkerpoepen’ én zal er een YBZ met hijskraan aanwezig zijn die bestuurd mag worden. Aan het einde van de dag wordt ook nog eens de uitslag van het spijkerbroekhangen bekend gemaakt.

Kijkers die het interessant vinden om een kijkje te nemen in de technische keuken van de militairen, meer willen weten en zien van hun voertuigen of gewoon uit zijn op een leuke en leerzame dag zijn allemaal welkom. Deze dag is gratis toegankelijk voor iedereen. Het is niet nodig om entreekaarten te bemachtigen.

Tijdens de Landmachtdagen trekken militairen naar verschillende plaatsen in het land toe om het Nederlandse volk bewust te maken van wat militairen doen voor en namens de Nederlandse samenleving. Het thema van 2015 is 70 Jaar vrijheid: erkennen & herdenken. Deze editie staat in het teken van in contact komen met de samenleving.