Sport en robots in het Helmondse centrum op koopzondag 31 mei

Foto: Team Rembrandts - Helmond Marketing

Op zondag 31 mei gaat Dutch Technology Week (DTW) officieel van start. Het centrum van Helmond wordt tijdens deze koopzondag omgetoverd tot Urban Village waar jong en oud tijdens het shoppen kunnen genieten van verschillende sporten én echte robots.

Vanaf 11.00 uur staat de Markt in het teken van sportief vermaak. Zo is er een skatepark en staan er een BMX schans en pannakooien. Verder zijn er optredens van basketbal- en breakdanceteams. Team Rembrandts, samengesteld uit studenten die gespecialiseerd zijn in technologische hoogstandjes, toont onder meer haar frisbee robot. Dit team was in april nog actief in Saint Louis (Missouri, VS). Daar vertegenwoordigden zij Nederland in de eindronde van de FIRST Robotic Competition.

Zelf meedoen op de Koopzondag Uiteraard is iedereen van harte welkom tijdens Urban Village op koopzondag 31 mei. Wil je zelf meedoen met het basketbaltoernooi en ben je jonger dan 15 jaar? Meld je dan aan voor het gratis basketbaltoernooi via www.jibbhelmond.nl. Daarnaast gaat ook de speurtocht naar puzzelstukjes in de etalages gewoon door. Op verschillende etalages in de stad zijn afbeeldingen ‘verstopt’. Scan deze afbeeldingen met de Junaio app, kom naar de High Tech Ontdekkingsroute op 6 juni en scan daar het laatste puzzelstukje.

Wie weet mag jij dan meevliegen met een KDC-10 tankvliegtuig. Samenwerkende organisaties Urban Village wordt georganiseerd door Stichting JIBB in samenwerking met onder andere LEV Groep, Helmond Marketing, Centrummanagement Helmond, Lokaal42 en Team Rembrandts.