Cas en Jasper in finale “Jouw Slimste Idee”

Foto: www.jouwslimsteidee.nl

In het kader van de Dutch Technology Week 2015 doet Helmond ook dit jaar weer mee aan de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’. Het thema van deze editie is ‘De Wereldtentoonstelling’. Met dit project is er voor kinderen uit onze regio de mogelijkheid om hun uitvindingen aan de wereld te presenteren. De afgelopen maanden hebben ongeveer 1000 kinderen samen bijna 600 ideeën ingezonden.

De finalisten

Uit Helmond zijn Cas en Jasper met hun idee ‘de waterpomp fiets’ als beste gekozen op basis van originaliteit, uitwerking en presentatie. De waterpomp fiets is een uitvinding voor mensen in arme landen zodat ze gemakkelijk water uit de grond kunnen pompen, zonder dat ze daar elektriciteit voor nodig hebben. Een prachtig idee natuurlijk, dat zeker kans maakt op de eindoverwinning.

Wethouder Yvonne van Mierlo coacht Cas en Jasper nu in de voorbereiding op hun presentatie tijdens de finale op 5 juni in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Presentatrice en actrice Vivienne van den Assem presenteert die finale.

Publieksprijs

Naast de eindoverwinning in de finale, willen we in Helmond natuurlijk ook de publieksprijs voor de inzending met de meeste stemmen binnenhalen. Stem daarom allemaal vóór 1 juni nog op Cas en Jasper op de website www.jouwslimsteidee.nl. Zij zullen erg blij zijn met uw steun.