24 juni de dag van RESPECT, staat u er ook bij stil?

Foto: Helmond Nieuws

Een dag waarbij we allemaal weer even stilstaan bij wat Respect betekent. Voor Respect geldt: “Geen woorden maar daden”. Alleen zeggen dat je Respect hebt is niet genoeg! Je moet het ook echt laten zien, want pas dan krijgt het ook betekenis.

Daarom wordt er in Helmond-West op basisschool Westwijzer jaarlijks de Dag van Respect georganiseerd. Soms vergeten we namelijk wel eens aardig voor onszelf of voor een ander te zijn. Onze Boom van Respect herinnert ons er telkens weer aan hoe belangrijk dat is.

Het thema van dit jaar is: Pesten

We gaan die dag in de klassen aandacht besteden aan het thema “Pesten” middels 2 activiteiten per groep, we zingen het lied van Respect bij de boom én we hebben met groep 2 en 6 een mooi kunstwerk gemaakt voor in de boom.  

Dit jaar heeft het T+LAB zich aangesloten bij dit geweldige initiatief. Een groep kinderen van groep 6 heeft een eigen popsong geschreven over het thema pesten: ‘SAMEN STERK’. Dit onder leiding van de lokale artiesten Bilal Aazzaoui en Nienke Crijns. Van deze popsong is ook een supercoole videoclip uitgebracht. Het lied wordt gezongen door alle kinderen bij de boom van Respect.

Woensdag 24 juni 2015, 11.30 – 12.15 uur, “De boom van Respect”
(Schuin tegenover de Westwijzer op het grasveld Cortenbachstraat / Arbergstraat Helmond)