Korte rokjes, blote billen en zonnebrillen

Foto: Helmond Nieuws

Vandaag zomerse tot tropische temperaturen en veel zon. Later in de middag neemt in het zuiden de kans op onweersbuien toe. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Vanavond en vannacht trekken de buien van zuid naar noord over het land. Geleidelijk worden ze daarbij minder intens.

Vanochtend schijnt in grote delen van het land de zon en de temperatuur stijgt snel. Later verschijnen in het zuiden enkele wolkenvelden. Vanmiddag wordt het met 26 tot 29 graden zomers warm. In het zuiden/zuidoosten (regio Helmond) kan het 30 graden worden.

In het zuiden van Limburg kan een enkele regen- of onweersbui ontstaan. Later in de middag neemt in de zuidelijke provincies de kans op onweer toe. Daarbij is kans op hagel en (zware) windstoten van 60 tot 80 km per uur. Doordat de buien langzaam verplaatsen kan lokaal veel regen vallen.

Vanavond trekken de onweersbuien noordwaarts en worden geleidelijk minder actief. Ook vannacht komt lokaal een (onweers)bui voor. Koud wordt het niet met minima tussen 14 en 17 graden.

Morgen is er in de ochtend veel bewolking met in het noorden en oosten kans op een bui. In de middag wordt het  geleidelijk droog en breekt vooral in het zuidwesten de zon door. De wind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan de kust. De middagtemperatuur ligt tussen 18 graden in het noordwesten en 23 in het zuidoosten.

Zondag trekken vanuit het noorden veel wolkenvelden over het land. In het zuiden is de kans op zonnige momenten het grootst. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het wordt 16 graden in het noorden tot 22 in het zuiden.

Maandag wordt een wisselend bewolkte en droge dag. Door een matige noord(oost)enwind wordt het niet warmer dan 14 graden op de Wadden, 16 in de Randstad en 20 in het zuidoosten.

De dagen daarna is het overwegend droog met regelmatig zon en stijgt de middagtemperatuur licht.