5-1 zege voor Helmond Sport in eerste oefenwedstrijd

. Deze oefenwedstrijd stond vooral in het teken van het 90-jarig jubileum van de tweede klasser amateur, de groen-witten lieten na twintig seconden(!) spelen overigens een unieke kans liggen om op voorsprong te komen.

Spits Robert Engels zag zijn harde schot van dichtbij echter gekeerd door Wouter van der Steen. Daarna was het HS dat het initiatief overnam, met name Stanley Elbers was met drie schoten in deze fase nadrukkelijk aanwezig. De eerste twee mislukten, de derde poging ging tegen de paal, maar toen kon Marc Koot in de rebound eenvoudig voor de eerste treffer van het seizoen zorgen (6′ ;0-1).
Drie minuten later viel al de tweede goal, een mooie hakbal van spits Schilders gaf de mee opgekomen Justiana de mogelijkheid om van dichtbij de kruising op te zoeken (9′ ;0-2). Een andere nieuweling zorgde voor de volgende treffer, uit een corner van El Allouchi kopte centrale verdediger Bjelica van dichtbij binnen (17′ ;0-3).

Tien minuten later kregen de ruim zevenhonderd toeschouwers op het fraaie Sportpark ‘t Heereind de mooiste goal van de wedstrijd voorgeschoteld, maar deze kwam wel op naam van de groen-witten. Een vrije trap van Rene Brouwers nabij de punt van het strafschopgebied draaide buiten bereik van Wouter v.d. Steen in de verste kruising (26′ ;1-3). Twee minuten later kon HS de marge weer op drie brengen, daar ging echter wel een grove verdedigingsfout van de amateurs aan vooraf, Thomas Schilders kon zodoende vanaf vijf meter vrij aanleggen (28′ ;1-4).

Laatstgenoemde spits trof even later nog de lat, wat meteen het laatste wapenfeit was voor de rust. Na de rust daalde het niveau van deze wedstrijd aanzienlijk, de elf(!) wissels aan Helmondse zijde waren hier debet aan. Een van de spelers die geen indruk kon maken was testspeler Boris Kopitovic, na de wedstrijd werd besloten om niet met hem verder te gaan De enige treffer die HS in de tweede helft mocht bijschrijven kwam uit een strafschop (ongelukkige handsbal van een Spartaan), Sam Strijbosch schoot raak vanaf elf meter (76’ ;1-5).

Helmond Sport speelt a.s. zaterdag zijn tweede oefenwedstrijd, om vijf uur is in Veldhoven de aftrap tegen topklasser UNA.

bron : Helmond Sport