Gelijkspel voor Helmond Sport VS UNA

Helmond Sport heeft vanavond in zijn tweede oefenwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen UNA, halverwege keek de formatie van Jan van Dijk zelfs nog tegen een 2-0 achterstand aan tegen de topklasser amateur.
De openingstreffer van de geel-zwarten uit Zeelst mocht Jamie Watt zich aanrekenen, het schot over de grond (lees: matig kunstgras) vanaf dertig meter van middenvelder Jeroen Stottelaar was alleszins houdbaar (13′ ;1-0). Helmond Sport had weliswaar meer balbezit, maar wist daar weinig uit te halen. De debuterende (maar weinig gelukkige) Vicento zag een inzet van dichtbij ver naast gaan, goed beschouwd slaagde HS er eigenlijk de gehele eerste helft niet in om een bal tussen de palen van het doel van Jorn Wagener te krijgen. Twee kopballen uit corners van de in de eerste helft goed spelende Aleksander Bjelica (na de rust viel hij ver terug) waren de beste kansen aan Helmondse zijde. De amateurs waren tien minuten voor rust al dicht bij een tweede treffer toen Emree Bostanci de paal raakte, op slag van rust trof hij wel doel toen hij geheel vrij voor Jamie Watt opdook (45′ ;2-0).

In de tweede helft trok HS het initiatief nadrukkelijker naar zich toe, door ondermeer de inbreng van El Allouchi, Edwards en Visser. Laatstgenoemde kwam al na vijftien seconden in scoringspositie, maar zag zijn schot geblokt. Bjelica zag kort daarna voor de derde keer deze wedstrijd een kopbal uit een corner net naast gaan, de aansluitingstreffer viel zodoende pas twintig minuten voor tijd. Vicento zette Edwards vrij voor de goal, de ex-speler van Achilles’29 rondde beheerst af (70′ ;2-1).
De invallers Joost van Heck en Colin van Gool waren daarna dicht bij de 2-2, deze gelijkmaker zou HS daarna zowat in de schoot worden geworpen. Daar ging echter wel een wat genante scene aan vooraf, Kevin Visser maakte eerst drie overtredingen binnen een tijdsbestek van ongeveer twintig seconden, zocht na dit derde fluitsignaal van de scheidsrechter zijn tegenstander Nick Tielemans (die nog in de jeugd van HS speelde) op, waarna de al gewisselde Elbers van de bank opstondĀ om Tielemans tegen de grond te duwen. Elbers mocht het restant van de wedstrijd in de kleedkamer verblijven, en maakte dus niet meer mee hoe de bal uit de vrije trap van UNA in de voeten van Vincent Bogaerts belandde. Hij bediende op zijn beurt een andere ingevallen junior, Joost van Heck kon eenvoudig scoren (83′ ;2-2).

Helmond Sport speelt donderdag zijn derde oefenwedstrijd, in Someren-Eind is Team VVCS (een team van voetballers die nog op zoek zijn naar een betaalde club) de tegenstander.