Helmond Sport wint vol overtuiging van VVCS

Helmond Sport heeft vanavond in Someren-Eind een oefenwedstrijd tegen ‘Team VVCS’ met 4-0 gewonnen. In de eerste helft had het team van Jan van Dijk geen probleem met de verzameling van spelers die nog op zoek zijn naar een (betaalde) club.

Op het hoge Helmondse tempo had Team VVCS (met daarin twee ex-spelers van Helmond Sport, middenvelder Arne van Geffen en linksbuiten Carlos Jeremias David) geen antwoord, Stanley Elbers had al na drie minuten de kans om dit in de score uit te drukken. De openingstreffer kwam vijf minuten later, nadat spits Vicento een opgelegde kans miste, kon Mounir el Allouchi in de rebound scoren (8′ ;1-0). Het zou niet de laatste kans zijn die Vicento ging missen op Sportpark De Heikampen, maar even later werkte hij wel naar behoren af toen hij na een splijtende pass van Fecunda vrij voor doelman Luke Kairies werd gezet (15′ ;2-0). Kort voor rust kwam de mooiste treffer van de avond, de naar links uitgeweken Mark Koot kapte naar zijn sterke rechterbeen, om vervolgens de verste kruising op te zoeken en te vinden (37′ ;3-0).

Na de rust lag het tempo en de felheid aan Helmondse zijde heel wat lager, de vele arbeid in de afgelopen week in het trainingskamp in Asten-Heusden zal daar ongetwijfeld iets mee te maken hebben gehad. Team VVCS slaagde er echter ook in de tweede helft niet in om ook maar een scoringskans af te dwingen, doelman Van Gassel werd net zoals Van der Steen niet niet eenmaal echt getest. Vicento en Elbers lieten nog een kans onbenut, maar dankzij twee invallers kregen de ruim vijfhonderd toeschouwers toch nog een toetje. Joost van Heck ging zowat over de complete achterlijn richting het doel, om vervolgens Sam Strijbosch een niet te missen kans te geven (89′ ;4-0).

Helmond Sport speelt a.s. dinsdag zijn volgende wedstrijd, in Tilburg is Willem II de tegenstander.

bron : Helmond Sport