Kwik, Kwek en Kwak geadopteerd door koereiger in Dierenrijk

Foto: Helmond Nieuws

De zomer is al een eindje onderweg, maar bij Dierenrijk lijkt het nog wel voorjaar. Aan de lopende band worden er dieren geboren.

Kwik, Kwek en Kwak
Vooral de vogels doen erg hun best. Erg bijzonder is de kwak die onlangs in een verlaten nest drie koereigereieren uitbroedde. De kleine koereigertjes maken het dankzij de inspanningen van hun ‘adoptie-moeder’ goed en luisteren naar de namen Kwik, Kwek en Kwak. De jonge diertjes zitten nog wel een tijdje kwetterend in hun nestje wachtend tot moeder kwak voorbij komt met voedsel.

Meerdere geboortes op stapel
De zilverreigers en strohalsibissen zijn ook in aantal toegenomen. Bij de roodrugpelikanen staat er eveneens uitbreiding op stapel, want daar zijn drie nesten met ieder twee eieren. Bij de beverratjes zijn ook de nodige jonkies te bewonderen. En bij de olifantenfamilie lopen twee jonge Axis herten rond.

Hete vrijpartij
IJsbeer Henk en vrouwtje Frimas trokken zich onlangs niets aan van de warmte en de nodige pottenkijkers. Zij begonnen vrolijk aan een paring. Of de dekking resultaat heeft gehad, is nog niet bekend. Maar bij Dierenrijk hopen ze natuurlijk over vijf of zes maanden jonge ijsbeertjes te mogen begroeten…

bron : Dierenrijk.nl