Flinke waterschade in Elzaspassage door gesprongen waterleiding (update)

Foto: Helmond Nieuws

Heden ochtend is er vermoedelijk ter hoogte van Miss Etam en Douglas een hoofdwaterleiding gesprongen, hierdoor staat er in de gehele Elzaspassage een laag water van 5 cm. Alle winkels ondervinden hier flinke waterschade door.

Stichting Salvage is al ter plekke om de ondernemers te ondersteunen en om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veel ondernemers hebben een houten vloer in de winkel en er staat in veel gevallen winkelvoorraad op de grond waardoor er enorme schadeposten zijn, meubilair schade en stroomuitval door kortsluiting het is momenteel crisis in de Elzaspassage.

Later deze dag zullen de ondernemers met een schade-expert individueel gaan kijken hoe hoog de schade is en hoe er preventieve stappen ondernomen kunnen worden zodat de schade niet nog erger zal worden. Op de onderstaande foto’s is te zien hoe erg de vloer omhoog is gekomen en hoe op diverse plekken ook enkele vloertegels omhoog zijn gekomen, veel voegen zijn opengesprongen en het water stroomt bij alle in/uitgangen de Elzaspassage uit.

De Elzaspassage is zo als het er nu uitziet het hardst getroffen bij Douglas, hier is de vloer van de wandelgang ruim 30 centimeter omhoog gedrukt door de waterschade, dit is in het oude gedeelte, de vloer ligt hier op gestabiliseerd zand, vanaf Delifrance en Bart Smit richting Miga Gifts, Lunchcafé Ethel Freriks en Impression (nieuwe gedeelte) is de ondervloer van beton en heeft de vloer minder schade opgelopen. De vloer in het oude gedeelte zal er waarschijnlijk voor een flink deel uit worden gehaald, dit zal veel overlast met zich meebrengen voor zowel ondernemers als bezoekers.

Momenteel is nog niet duidelijk hoe het nu verder zal gaan, gaat de Elzaspassage een aantal dagen dicht, geheel of gedeeltelijk, dit zal geheel aan de experts overgelaten worden.

Hier enkele foto’s van de schade in de wandelgangen van de Elzaspassage…

schade schade1 schade2 schade4 schade5 schade6