Helmond Sport vs Antwerp FC blijft doelpuntloos

Foto: Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op de competitie die a.s. vrijdag van start gaat met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht, in het historische Bosuilstadion (vroeger beter bekend onder de naam ‘Hel van Deurne’) werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Antwerp FC. “The Great Old” speelt weliswaar al sinds 2004 op het tweede niveau in België (de Proximus League), maar kan nog altijd beschikken over een enorme fanatieke supportersschare. Zo waren er ook vanavond bij dit oefenduel enige duizenden toeschouwers, de ambiance deed echter vermoeden dat er een wedstrijd werd afgewerkt in de voorronden van de Europa League.
Ook op het veld leek er geen sprake te zijn van vriendschappelijk voetbal, de gehele eerste helft was een aaneenschakeling van schwalbes, overtredingen en opstootjes. Als er dan toch eens een kans viel te noteren (Vicento produceerde een fraaie half-volley) dan werd deze onmiddelijk overschaduwd door een handgemeen met zijn directe tegenstander Maxime Biset. Toen dit tweetal het een minuut later weer met elkaar op de stok kreeg, toonde scheidsrechter Lawrence Visser beide spelers een gele kaart. Op de centrale verdediger van RAFC had dit blijkbaar geen kalmerende werking, twee minuten later maakte hij een overtreding op (wederom) Vicento, waarna hij met een tweede gele kaart het veld kon verlaten.

De thuisclub had tot aan deze rode kaart een licht overwicht, maar zou dat in ondertal kwijtraken. HS kwam wat iets vaker voor het Antwerpse doel, Mounir El Allouchi was zes minuten na de rust dichtbij de openingstreffer na een combinatie met de ingevallen Thomas Schilders. Laatstgenoemde was in het veld gekomen voor proefspeler Damiano Schet, Charlton Vicento verhuisde van de spits naar de rechtsflank. Vicento kwam daar niet echt uit de verf, maar zou daar mogelijk toch a.s. vrijdag moeten spelen als zowel Schet nog niet is vastgelegd en Koot nog niet hersteld is van een rugblessure. De inmiddels wel volledig van een blessure herstelde Schilders was acht minuten voor tijd nog dicht bij de 0-1, maar zijn inzet van dichtbij ging recht op ex-Anderlecht doelman Nicaise Kudimbana af.

bron : Helmond Sport