Toeristen ontdekken Helmond met Helmondse stadsplattegrond

Foto: Helmond Marketing

De kans dat je als toerist in Helmond Centrum verdwaalt is een stuk kleiner geworden met de lancering van de Helmondse stadsplattegrond. Met deze plattegrond op zak weet je precies waar je moet zijn om al het moois van Helmond te kunnen ontdekken. De plattegrond is gratis verkrijgbaar bij VVV Helmond, Golden Tulip West-Ende, Hotel st. Lambert en Fitland hotel Helmond.

In de afgelopen jaren heeft het centrum van Helmond een ware metamorfose ondergaan. De hele binnenstad is herstraat, er zijn houten bankjes met literatuur geplaatst, de stad heeft haar eigen openbare kunstroute gekregen, enzovoort. Daarnaast blijft het natuurlijk een geweldig centrum om te shoppen, eten en drinken. Mede door deze ontwikkelingen mag Helmond ook toeristen in haar binnenstad verwelkomen.

Natuurlijk is iedere toerist anders. De ene kan ontzettend genieten van de kunst en cultuur, de andere geniet weer volop van architectuur. Daarnaast zoekt iedere toerist ook op zijn of haar eigen manier naar de informatie over de stad. Veel van deze info wordt online gevonden maar met de komst van de stadsplattegrond wordt ook de bezoeker zonder smartphone of tablet bediend.

De handzame opvouwbare stadsplattegrond is gratis te verkrijgen bij VVV Helmond en de drie Helmondse hotels. Natuurlijk kan het ooit voorkomen dat iemand vragen heeft over een moeilijk te vinden of een specifieke locatie. Speciaal voor deze gelegenheden is er een scheurblok ontwikkeld waar de gast door middel van persoonlijke uitleg de weg wordt gewezen.

De stadsplattegrond is een product van Helmond Marketing en is ontwikkeld in samenwerking met VVV Helmond en Centrummanagement Helmond.

Stadsplattegrond_1