Wegwerkzaamheden aan de Uiverlaan

Foto: Helmond Nieuws

Op donderdag 20 augustus vinden er werkzaamheden plaats aan de Uiverlaan. Deze straat is hierdoor afgesloten voor verkeer richting het kanaal. In de richting van de Wethouder Ebbenlaan blijft de weg gewoon open voor het verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de Nachtegaallaan, Reigerlaan en Vinkelaan. Dit wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden.

Verplaatsing verkeerslicht

Bij de Uiverlaan wordt een verkeerslicht verplaatst en wordt de toegang vanaf de ventweg naar de hoofdrijbaan aangepast. Dit gebeurt, omdat er op die plek regelmatig door rood wordt gereden. Auto’s die van de ventweg af komen, zien het verkeerslicht niet goed en daardoor rijden ze door rood de weg op. Door het verkeerslicht iets verderop te plaatsen en de bocht vanaf de ventweg iets minder scherp te maken, moet het verkeerslicht beter zichtbaar worden.

Nieuwe detectielus

Door de verplaatsing van het verkeerslicht moet ook de stopstreep verplaatst worden en wordt er een nieuwe detectielus gelegd. Deze lus ‘meet’ wanneer er een auto aan komt rijden, zodat het verkeerslicht op groen kan springen.

Afgesloten van 9.00 tot 16.00 uur

De werkzaamheden duren, als het werk volgens planning verloopt, één dag. De weg is afgesloten tussen 9.00 en 16.00 uur.