Gelijkspel tegen Jong Ajax

Helmond Sport heeft maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax een 1-1 gelijkspel behaald. Op Sportcomplex De Toekomst trof het team van Jan van Dijk een, in ieder geval op papier, bijzonder sterke tegenstander met o.a. Ricardo van Rijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Yaya Sanogo, Victor Fischer en keeper Andre Onana in de basis.

Toch was het HS dat de eerste kans kreeg, na balverlies in de Amsterdamse defensie kon Kerk aan Elbers vrije doortocht bieden. De linksbuiten schoot echter onbesuisd over het doel van Onana. Zijn collega Van der Steen moest twee minuten later voor het eerst reddend optreden na een harde vrije trap van Robert Muric. Dezelfde Kroaat zou tien minuten later Van der Steen toch passeren, zijn ongelofelijk harde schot in de kruising was werkelijk onhoudbaar (17′ ;1-0).
De Amsterdamse miljoenenformatie begon gaandeweg de eerste helft gelukkig wel steeds slordiger spelen, zo kon HS terugkomen in de wedstrijd. Spits Vicento kreeg uit de draai een schietkans vanaf zestien meter maar had zijn vizier niet op scherp staan. Kort voor rust had ook Elbers de gelijkmaker op de schoen, maar Onana (heel wat beter op dreef als bij de 0-2 in april) keerde zijn harde schot.

Na de rust zakte het Amsterdamse spel naar een uiterst bedenkelijk niveau, van een fatsoenlijke aanval was nauwelijks sprake meer. El Allouchi leek halverwege de tweede helft het gepruts van de Godenzonen af te straffen, maar zag zijn lob nog net gekeerd door Onana. Uit de daaropvolgende corner viel de inmiddels dik verdiende gelijkmaker alsnog, Edwards kon bij de tweede paal vrij inkoppen (67′ ;1-1). Tien minuten later leek Kerk voor de 1-2 te gaan zorgen (het was scheidsrechter Manschot echter wel ontgaan dat hij door een overtreding in balbezit bleef), maar de rechtsbuiten zag zijn inzet net voor langs gaan. Ook in blessuretijd had HS nog de gelegenheid om de drie punten te pakken, Edwards slaagde er echter niet in om vrij voor de keeper voor zijn tweede treffer van de avond te zorgen.

Na twee competitieronden staat Helmond Sport met vier punten op een vijfde plaats in de Jupiler League. A.s. vrijdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Fortuna Sittard, de Limburgers staan veertiende.

bron : Helmond Sport