Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto: Helmond Marketing

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op alle concertdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer drie kwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig.
Programma zondag 30 augustus 2015:

  • 12.00 uur De Parkblaozers, Nuenen  

 

    • De kapel speelt Nederlandse nummers, Zuid-Amerikaanse, Spaanse en zelfs dixieland nummers ontbreken niet. Door de jaren heen is Carnaval op de achtergrond geraakt en richten de optredens zich meer op binnen- en buitenconcerten, braderieën, recepties en andere feestelijke gelegenheden. Hoogtepunten waren onder meer de reizen met optredens naar Umag in het voormalige Joegoslavië, Lloret de Mar‎, Praag, Butgenbach in België en Lambertsberg in Duitsland. www.parkblaozers.nl
    • De Parkblaozers zijn opgericht in 1982 door een aantal goedwillende amateurs, die graag tijdens de Carnaval muziek wilden maken. De basis bestond uit enkele ervaren muzikanten omringd door mensen die nog nooit een instrument hadden aangeraakt. In de loop der jaren is flink geoefend en is de kapel een begrip in de Nuenense muziekwereld geworden.

De Parkblaozers

 

    • Het repertoire is veelzijdig, van filmmuziek tot marsen en van moderne muziek tot koralen: om het publiek te laten genieten en ook om zelf plezier te hebben tijdens hun concerten.
    • Muziekvereniging “Wilhelmina” Eindhoven is een fanfareorkest en is na de Eerste Wereldoorlog in 1924 opgericht door mensen die vanuit het hele land naar Eindhoven verhuisden om bij Philips te gaan werken. De vereniging bestaat uit mensen die zeer verschillend zijn, zowel qua leeftijd als qua sociale achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben plezier in het muziek maken met elkaar. En met muziek maken is het als met alles, het wordt leuker naarmate het beter gaat. Bij de voorbereidingen voor concerten stijgt de spanning, de puntjes worden op de i gezet, waarna de ontspanning volgt als iets goed gelukt is. Een zeer duidelijk voorbeeld hiervan zijn de concoursen geweest waar “Wilhelmina” in 2004 en in 2010 aan gewerkt heeft. In 2010 promoveerden ze daarbij naar de 1e divisie! Ook buiten het maken van muziek is Muziekvereniging “Wilhelmina” Eindhoven een hechte vriendenclub.

Muziekvereniging Wilhelmina, Eindhoven

  • 14.00 uur Stage Fright, Lierop 

 

  • Zondag 30 augustus is het Carat-podium gereserveerd voor Stage Fright. Dit 60-leden tellende gemengd koor uit Lierop brengt swingende nummers als ‘Home’ van Dotan, een Motown-medley en ‘You can’t stop the beat’. Maar ook meer ingetogen nummers als ‘Fields of gold’ en ‘Omarm me’ staan op het programma.

Stage Fright staat onder leiding van dirigent Kenny Jansen en wordt begeleid door een combo van gitaar, basgitaar, dwarsfluit, piano en drums. Het enthousiaste koor heeft de afgelopen jaren een sterke aantrekkingskracht uitgeoefend op muziekliefhebbers uit de omliggende gemeenten. De leden komen niet alleen uit Lierop maar ook uit Helmond, Mierlo, Geldrop, Asten en Someren. Stage Fright bestaat inmiddels 30 jaar en gaat daarom eind dit jaar flink uitpakken met een jubileumconcert. Zondag 30 augustus krijgt u daarvan een voorproefje. www.stage-fright.nl
Stage Fright