Helmond Sport speelt teleurstellend tegen Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag geleden in het seizoen 2015/2016, Fortuna Sittard (dat vorig seizoen ook al twee keer van het team van Jan van Dijk wist te winnen) zegevierde voor 2.171 toeschouwers in het Lavans Stadion met 0-2.

Wijzigingen

In vergelijking met de vorige twee wedstrijden had Jan van Dijk een wijziging aangebracht in de basis, Mikey Fecunda nam nu plaats op de bank, Sven van de Kerkhof was zijn vervanger op de rechtsback positie. Na ongeveer een half uur spelen viel Stanley Elbers (in de beginfase was de snelle vleugelspeler dicht bij de openingstreffer) met een hamstring blessure uit, invaller Marc Koot werd de nieuwe rechtsbuiten, Kerk verhuisde van de rechter- naar de linkerflank.

Tiende minuut

In de tiende minuut kwamen beide teams goed weg, eerst ontsnapte Helmond Sport aan een achterstand nadat linksbuiten Gokan Lekesiz op eenvoudige wijze Warmolts had uitgekapt en vervolgens buiten bereik van doelman Van der Steen op de paal schoot. In de daaropvolgende tegenaanval werd Kerk in het strafschopgebied door verdediger Luc Mares in de rug geduwd, scheidsrechter Blank weigerde echter deze overtreding te bestraffen (met een strafschop en rode kaart).

Kansen voor HS, goal voor Fortuna

In de slotfase van de eerste helft kreeg Helmond Sport maar liefst drie kansen op de openingstreffer. De eerste twee kwamen op naam van Charlton Vicento, de derde was voor invaller Marc Koot die uit een vrije trap van Mounir el Allochi net naast kopte. Ex-HS speler Lars Hutten (ook trainer Jeffrey Kooistra, vervanger van de zieke Peter van Vossen, en centrale verdediger Ferry de Regt hebben een Helmonds verleden) scoorde wel, nadat hij de weinig overtuigend verdedigende Warmolts van zich af had geschud (45′ ;0-1).

Van der Steen stelt 0-2 nog even uit

Het Helmondse spel hield in de eerste helft al niet over, maar na de rust ging het van kwaad naar erger. Doelman Wouter van der Steen was een van de (zeer) weinigen die wel zijn normale niveau haalde, zo pareerde hij schoten van Lars Hutten en Raymond Fafiani. Hij was echter wel kansloos toen Lekesiz vrij op hem af kwam, deze Duitse aanwinst van MSV Duisburg had daarvoor Bjelica gepasseerd, op zich al een zeldzaamheid dat deze Servische verdediger een duel verliest.

Falende afwerking

Ook na deze tweede tegengoal kreeg HS nog voldoende kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Thomas Schilders (ingevallen voor invaller Koot…), El Allouchi en tot tweemaal toe Vicento slaagden er echter niet in om de bal tussen de palen te krijgen, eigenlijk haalde geen enkele aanvallend ingestelde speler vandaag een voldoende.

Stand en volgende wedstrijd

Helmond Sport daalt door deze nederlaag naar de negende plaats met vier punten uit drie wedstrijden. Dat zijn vijf punten minder dan koploper Volendam, en twee minder dan FC Emmen, de tegenstander van a.s. maandag.