Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto: Helmond Marketing

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op alle concertdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig.
Programma zondag 13 september 2015:

  • 12.00 uur BSO Bernhezer Seniorenorkest, Heeswijk-Dinther  

 

    • Ze streven ernaar om minimaal 6 tot maximaal 10 optredens per jaar te verzorgen. Naast vele optredens in de regio verzorgen ze ook wel eens concerten in Oostenrijk. www.bernhezerseniorenorkest.nl
    • Het Bernhezer Senioren Orkest (B.S.O.) is opgericht in maart 2008 door Piet en Sjaan Jacobs. Van 14 muzikanten is de groep uitgegroeid naar maar liefst 33 muzikanten, onder leiding van dirigent Leo Boeijen. De doelstelling is om gezamenlijk kwalitatief goede, maar vooral gezellige (concert) muziek te maken.
  • 13.00 uur Senioren Orkest Rick, Weert  

 

    • De doelstelling is, gepensioneerden, vutters, e.a. mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het orkest telt momenteel 40 leden, veel zijn afkomstig uit harmonie en fanfareorkesten uit de regio. Het orkest staat onder de leiding van dhr. Bert Ramakers, die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend met diverse muziekgezelschappen en optredens voor radio en T.V. Het orkest geeft ±8 concerten per jaar, waarin elk jaar, een intussen traditioneel Nieuwjaarsconcert. www.ricknet.nl
    • Het “SeniorenOrkest Rick ” is een onderdeel van het “Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie ” in Weert. In 1991 werd dit orkest opgericht als “Senioren Orkest Weert” door de toenmalige directeur van de streekmuziekschool dhr. Toon Janssen, ook was hij de eerste dirigent.
  • 14.00 uur Gerwens Gemengd Koor St. CaeciliaBegon de Liederentafel met slechts een handvol mannen, nu bestaat het koor uit ca.40 mannelijke én vrouwelijke leden. In de loop van de tijd heeft het koor op diverse plaatsen, waaronder zelfs Moskou, optredens verzorgd, en krijgt het overal waar het komt, lovende recensies. Het repertoire van het koor is gevarieerd: kerkmuziek ,musical en vele andere liederen. Het koor staat onder leiding van Tom Suters. Pianist is Ton Toirkens. www.gerwensgemengdkoor.nl

 

  • Toen in mei 1888 een aantal enthousiaste zangers een Liederentafel oprichtte om zo regelmatig samen te kunnen zingen, had men nooit gedacht dat deze tafel uit zou groeien tot het Gerwens Gemengd Koor St. Caecilia en dat dit in 2015 nog zou bestaan.

BSO Bernhezer SeniorenorkestSenioren Orkest RickGerwens Gemengd Koor St. Caecilia