Stadspenning voor Yvonne van Mierlo

Foto: Pressvisuals.com

Yvonne van Mierlo kreeg maandag de stadspenning van Helmond. Zij ontving deze penning bij haar afscheid als wethouder.

De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van Yvonne van Mierlo in de Cacaofabriek.  Burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel reikte de stadspenning uit.

Raadslid en Wethouder

Yvonne van Mierlo is  op 4 april 2006 beëdigd als raadslid. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is ze op 6 april 2010 gekozen tot wethouder, haar portefeuille was Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën. Ook na de verkiezingen van 2014 is ze weer gekozen tot wethouder, dit keer kreeg ze de Portefeuille Economische Zaken, Sociale Zaken en organisatie onder haar hoede.

Wethouder van Mierlo is alom gerespecteerd door haar manier van optreden, haar daadkracht en kennis van zaken. Als raadslid voerde ze al felle discussies met het toenmalige college. Daarbij ging het altijd om de inhoud en maakte ze duidelijk dat ze precies wist waarover ze het had.

Toen ze in 2010 wethouder werd groeide ze al snel in haar nieuwe rol. Met name heeft ze zich sterk gemaakt voor de werkgelegenheid. Speerpunten daarbij zijn de Food- en Automotive Campus. Ze heeft veel betekend voor de Atlant Groep in haar functie als bestuursvoorzitter in hechte samenwerking met haar collega’s van de arbeidsmarktregio. Natuurlijk mag haar inzet rondom de invoering van de Participatiewet en de totstandkoming van het nieuwe Werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel daarbij niet onbesproken blijven.

In de regio Zuidoost Brabant heeft ze (namens Helmond) een prominente rol vervuld in het vormgeven en profileren van de Brainport Regio Eindhoven, een toptechnologische broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Dat heeft er toe geleid dat de Brainportregio in 2011 is uitgeroepen tot ‘Intelligent community of the year”  ofwel: de slimste regio van de wereld.

Heel belangrijk is ook haar bijdrage als voorzitter van het landelijke platform Economie en Werk binnen de G32, waarin de wethouders Economische Zaken van de 32 grootste gemeenten van ons land.

Stadspenning Yvonne van Mierlo_fotografie Pressvisuals.com2
Pressvisuals.com