Verdedigers ingehuurd voor seizoen

Foto: Helmond Sport

Helmond Sport huurt tot aan het einde van het seizoen Yannick Cortie en Gévero Markiet van FC Utrecht. Zowel de 24-jarige Markiet als de 22-jarige Cortie zijn gehaald voor de Helmondse verdediging.

“Met Markiet halen we een fysiek sterke speler in huis. Hij heeft de afgelopen seizoenen al veel Eredivisie ervaring opgedaan in het eerste elftal van FC Utrecht”, aldus Mario Captein, directeur van Helmond Sport.

“Ik heb begrepen dat Helmond Sport een erg warme club is, waarbij iedereen binnen de club uitstekend met elkaar omgaat. Dit is voor mij een belangrijke basis om wederom tot veel wedstrijden te komen en me te ontwikkelen”, zegt Gévero Markiet.

Beide spelers sluiten vandaag aan bij de selectie onder leiding van Jan van Dijk. “Yannick kan met zijn linkerbeen centraal achterin spelen en aan de zijkant van de verdediging. Hij heeft dit seizoen al minuten gemaakt in de Eredivisie voor FC Utrecht”, zegt Mario Captein.

“Mijn doel bij Helmond Sport is om veel speelminuten te kunnen maken in de Jupiler League. Hierdoor kan ik weer een stap zetten in mijn ontwikkeling als verdediger. Daarnaast wil ik het team vooruit helpen om goede resultaten neer te zetten”, vertelt Yannick Cortie.

Markiet komt al sinds 2005 uit in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij maakte op 30 augustus 2008 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd tegen PSV. In totaal kwam de 24-jarige verdediger al tot 58 wedstrijden in de Eredivisie. Cortie debuteerde op 8 augustus 2014 voor FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij kwam tot nu toe tot zeven wedstrijden in de Eredivisie.