Ruim 30.000 kinderen lopen langs de deur voor kinderpostzegels

Foto: Kinderpostzegels.nl

Kinderen uit groep 7 en 8 gaan vanaf woensdag 23 september langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen, met de opbrengst worden kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden en Nederland geholpen, ook in Noord-Brabant, 32.052 kinderen van 668 scholen in Noord-Brabant zetten zich dit jaar in voor de Kinderpostzegelactie.

Leiden, september – Het is weer zover, de Kinderpostzegelactie komt er weer aan. Op woensdagmiddag 23 september gaan de kinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen, ook in Noord-Brabant. De basisscholen in Noord-Brabant doen weer in grote getale mee, 32.052 kinderen van 668 scholen hebben zich aangemeld. Afgelopen jaar deden er 30.458 kinderen van 689 scholen mee, met een opbrengst van ruim 1.508.506 euro. In Noord-Brabant ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder:

  1. Veilige Toekomst Huisvesting Goirle
    Stichting Het Kopland levert een bijdrage aan een veilige huisvesting voor kinderen in de vrouwenopvang van Kompaan en de Bocht in Goirle.
  2. Je mag er zijn Almkerk
    Pleeggezinnen kunnen bij dit kledingmagazijn gratis kleding, speelgoed en andere bruikbare artikelen krijgen, lenen of ruilen. Daarnaast is dit ook een ontmoetingsplaats voor ouders.
  3. Lezen is leuk
    Stichting Lezen verzorgt de inrichting van elf schoolbibliotheken (boeken en kasten) in Terheijden, Galder, Alphen, Andel, Woudrichem, Werkendam, Ulvenhout, Breda, Wouwse Plantage en Klundert.

Kinderpostzegelactie 2015
In september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels. PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland verwachten met dit kleurrijk ontwerp weer veel enthousiasme voor de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de verkoop steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Dit doen we samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen. Onder het motto ‘voor kinderen door kinderen’ brengt Stichting Kinderpostzegels daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bij elkaar voor kinderen die in hun ontwikkeling worden bedreigd, waar ook ter wereld.Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 855.000 kinderen gesteund. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.