Expositie “Verder dan Van Gogh” krijgt verlenging

Foto: ‘Moeder van Marinus Dillen’ door Martien Coppens, 1930-1935

Kom nog t/m 8 november genieten van de kleinschalige maar charmante expositie Verder dan Van Gogh, kunst uit eigen collectie. De expositie toont werken van kunstenaars die net als Vincent van Gogh in zijn Nuenense periode geïnspireerd werden door boeren, wevers en Brabantse koppen. De tentoonstelling brengen we ter gelegenheid van het Van Gogh jaar: in 2015 overleed de kunstenaar precies 125 jaar geleden.

In de expositie kun je schilderwerken bewonderen van tijdgenoten van Vincent van Gogh uit de Nuenense periode waaronder Anton van Rappard.  Ook beleef je hoe latere kunstenaars als Charley Toorop en Herman Heijenbrock werden geïnspireerd door Van Gogh.

De relatie met Helmond

Vincent van Gogh was goed bekend met de stad Helmond. Zijn broer Cor was in de leer bij metaalbedrijf Begemann. Voor zover bekend kwam Vincent niet vaak naar Helmond, slechts een enkele keer bezocht hij de stad. In de expositie zie je werken die verwijzen naar Helmond in de periode 1880-1885.

Van Gogh internationaal

In Nederland, België en Frankrijk wordt er met talrijke tentoonstellingen en evenementen aandacht besteed aan het Van Gogh jaar. Zo bieden de erfgoedlocaties in Brabant samen met culturele initiatiefnemers een gevarieerd en uitgebreid programma aan. Het themajaar ‘Van Gogh 2015 – 125 jaar inspiratie’ is een initiatief van de Stichting Van Gogh Europe. Dit is een samenwerking tussen Van Gogh Museum, Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant, Mons2015 en de Franse Van Gogh locaties.

Van Gogh Europe

Ga naar www.vangogheurope.eu voor het volledige programma van tentoonstellingen, evenementen en activiteiten in Nederland en Europa over Vincent van Gogh.