spetterend straattheater op 19 september

Foto: MaTTo straattheater_BEET Foto :Totaal Theater

In aansluiting op het H2O festival, verzorgen Was XL en Beet! op zaterdag 19 september straattheater voorstellingen in het centrum van Helmond. Tijdens het winkelen worden de bezoekers van het centrum getrakteerd op verrassende acts.

Was XL Een straattheater voorstelling met dans, theater en beeldende kunst. Zes vrouwen met een berg lakens gaan de strijd aan met hun wasgoed. Wapperend wasgoed is een dansend kunstwerk op zich. Was XL toont dat er schoonheid zit in het huiselijke. De wasvrouwen trekken door het centrum en transformeren deze tot een wereld van wit wasgoed. Was XL opent de zintuigen van het publiek. Zie het, ruik het, ervaar het.

Directie & Co_WAS XL_photo by Totaal Theater_Londen

BEET! De act Beet! tilt vissen naar een hoger niveau. Twee olijke vissers nemen u mee in de wereld van de visserij. Alsof zij jaren geleden bovenop de steiger zijn geklommen en nog steeds wachten op die ene grote vangst… En dan hebben zij BEET! Is het een vis? Of bent u het? Eén ding is zeker: ze vissen niet achter het net! Laat u verrassen door deze doldwaze act op grote hoogte maar pas op dat u niet beetgenomen wordt.

Nieuwe trends In de meeste winkels hangt ondertussen de nieuwe collectie voor het winterseizoen al in de rekken. Laat u inspireren door de nieuwe trends en loop eens binnen. Deze dag kunt u afsluiten met een gezellig etentje of drankje bij een van de vele horecagelegenheden in het centrum.

H2O festival In de avond start H2O met Helmond Unplugged in de Cacaofabriek, waar artiesten met Helmondse roots hun mooiste liedje ten gehore brengen. De zaal gaat open om 20:00 uur.

Op zondag 20 september organiseert H2O een Proeftuin in de kasteeltuin. Straattheater, muziek, dans, workshops, food en drinks zorgen voor een prikkeling van alle zintuigen. De toegang is gratis.