HCH en Joyce Sombroek zetten zich in voor zieke kinderen

Foto: Joyce Sombroek

Maandagavond 21 september staan de velden van hockey vereniging HC Helmond in het teken van de wensen van ernstig zieke kinderen. Samen met Nederlands elftal speler Valerie Magis en Keepster Joyce Sombroek houdt HC Helmond een hockey clinic om geld in te zamelen voor Stichting Achterstevoren. Joyce Sombroek is ambassadeur van Stichting Achterstevoren, de kinderen voor kinderen wensstichting van de Helmondse zusjes Sofie en Emma. De stichting heeft sinds de oprichting al meer dan 200 wensen uit laten komen van ernstig zieke kinderen.

HC Helmond
Sofie en Emma zijn zelf keeper bij HC Helmond. Emma keept in de D1 en Sofie in de C4. Bij HC Helmond is Stichting Achterstevoren ook opgevallen en daardoor was de link snel gelegd.

Tijden
18.30 uur verzamelen bij HC Helmond 19 uur start clinics door Joyce Sombroek en Valerie Magis
20.00 uur einde clinic
20.15 uur start kinder persconferentie waar kinderen vragen aan Joyce en Valerie kunnen stellen
20.45 uur Loterij
21.00 uur Einde

Stichting Achterstevoren
De elfjarige Emma en de twaalfjarige Sofie uit Helmond zijn twee ondernemende zussen die in 2012 de Stichting Achterstevoren hebben opgericht. Deze stichting zet zich in voor ernstig zieke kinderen. Zo brengen ze regelmatig bezoekjes aan de kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen of laten ze wensen uitkomen. Achter Emma en Sofie staat een betrokken team van vrijwilligers en medici die zich inzetten om wensen uit te laten komen van deze ernstig zieke kinderen. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen. Meer weten over Stichting Achterstevoren kijk dan op stichtingachterstevoren.nl