Nederlands Elftal spelers en Achterstevoren zetten zich in voor zieke kinderen

Foto: Sofie en Emma (Achterstevoren) met Joyce en Valerie

Maandagavond 21 september stonden de velden van hockey vereniging HC Helmond in het teken van de wensen van ernstig zieke kinderen. Samen met Nederlands elftal speler Valerie Magis en Keepster Joyce Sombroek hield HC Helmond hockey clinics om geld in te zamelen voor Stichting Achterstevoren. Joyce Sombroek is ambassadeur van Stichting Achterstevoren, de kinderen voor kinderen wensstichting van de Helmondse zusjes Sofie en Emma. De stichting heeft sinds de oprichting al meer dan 200 wensen uit laten komen van ernstig zieke kinderen.
keepersclinic

Beste keepster van de wereld

Joyce Sombroek, uitgeroepen tot beste hockey keepster van de wereld in 2014 en gouden medaille winnares op de Olympische spelen, heeft Sofie en Emma zelf benaderd om ambassadeur te worden. Dat kinderen zich inzetten voor wensen van andere kinderen had haar aandacht getrokken en daar wilde ze graag aan meehelpen.  Joyce vertelt: “Begin 2014 las ik op Twitter voor het eerst over dit bijzondere initiatief. Toen ik vervolgens hoorde dat ik de wens van een ziek kind uit kon laten komen door mijn keepersshirt te geven, twijfelde ik geen seconde! Vanuit mijn studie Geneeskunde weet ik dat zieke kinderen veerkrachtig en positief zijn, maar het blijft natuurlijk zwaar. Stichting Achterstevoren geeft kinderen een beetje extra energie, die ze helpt om te blijven vechten tegen hun ziekte.”

joyce sombroek rechtenvrij

HC Helmond Sofie en Emma zijn zelf keeper bij HC Helmond. Emma keept in de D1 en Sofie in de C4. Bij HC Helmond is Stichting Achterstevoren ook opgevallen en daardoor was de link snel gelegd. “Het is mooi om te zien wat er los komt in de meer dan 130 deelnemers als ze mogen trainen met spelers van het Nederlands Elftal en handtekeningen mogen vragen. Ook de kinderpersconferentie was een groot succes. Als HC Helmond zijn we erg blij dat deze toppers ons bezoeken en zich samen met ons inzetten voor het goede doel. We hopen er een jaarlijks terugkerende clinic van te maken samen met Sofie en Emma van Stichting Achterstevoren” vertelde HC Helmond voorzitter Dirk Jan van Lente.

spelersclinic