Gemengd resultaat in lastige Hellendoornrally

Foto: RTB brabant

Antoine en Johan behalen vierde plaatsRally Team Brabant nam afgelopen weekend met twee auto’s deel aan de Hellendoorn Rally. De rally kenmerkte zich door de vele regen en de daarmee gepaard gaande bandenkeuzes, maar voor Antoine en Johan verliep de rally voorspoedig. Zij wisten in de klasse RC2, waarin niet alleen de Groep-N wagens zoals die van Antoine en Johan uitkomen, maar ook de veel snellere wagens uit de R5 categorie, goed te volgen.  Ondanks de zware tegenstand wist het duo de vierde plaats in de klasse te behalen. “Voor ons het hoogst haalbare op dit moment,” zegt Antoine van Ballegooijen. “Tegen de wagens uit de R5 klasse kunnen we echt niet op en de rijderskunsten van Jasper van den Heuvel staan ver boven iedere twijfel verheven.”

Minder gelukkige rally voor Stijn en Marco

Voor de equipe van de Nissan 350Z verliep de rally minder gelukkig. Stijn en Marco begonnen vrijdagavond goed aan de wedstrijd. Ook bij hen speelde de keuze van de banden een cruciale rol. “We dachten op een aantal momenten dat het droog zou blijven en dus kozen we voor de slicks,” aldus Stijn van Bree. “Bij de start begon het echter dan weer te regenen. Daar zal je dan op moeten anticiperen, dat hoort ook bij het spelletje,” zegt een relativerende Stijn. “Net als het rijden in het donker, daar moet je je focus wat verleggen en wat scherper luisteren naar en nóg meer vertrouwen op je navigator. Je moet zo goed mogelijk anticiperen op hetgeen er gezegd wordt en wat er gebeurt.”

Titel Hellendoorn Rally voortijdig veilig gesteld

De titel werd in Hellendoorn echter voortijdig reeds door Erwin Klippel en zijn navigator Jouri Dockx veilig gesteld. Het hele seizoen reden ze al erg sterk. Al hun directe belagers wisten de finish niet te bereiken waardoor de puntenvoorsprong van Klippel niet meer in te halen is. Erwin is er voor de laatste boucle zelfs nog eens goed voor gaan zitten.

Ook Stijn en Marco wisten de finish dus niet te halen. Op de klassementsproef bij Ypelo kwam de Nissan in een greppel terecht en kon daar niet meer zelfstandig uit komen. Afgezien van wat natte voeten van het binnengedrongen water, was de schade feitelijk nihil en konden beide heren op eigen kracht terug naar het serviceterrein en was deze editie van de Hellendoorn Rally voor hen voorbij.

Bron: ESN